|

İzmir'de askeri eğitim uçağı denize düştü: İki pilot kurtarıldı

İzmir'de KT-1 tipi uçak, eğitim uçuşu sırasında Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Arama-kurtarma çalışması ile 2 pilot sağ olarak kurtarıldı.

11:16 - 9/04/2021 Cuma
Güncelleme: 13:00 - 9/04/2021 Cuma
Düşen uçağın 2 pilotu sağ kurtarıldı.
Düşen uçağın 2 pilotu sağ kurtarıldı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı" denildi.




İki pilotun sağlık durumu iyi

Milli Savunma Bakanlığınca İzmir'de eğitim uçuşu yapan uçağın kaza kırıma uğramasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Sağ kurtarılan 2 pilotun da sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, "Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren; Hava Kuvvetlerimizden 1 adet arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetlerimizden arama kurtarma helikopteri ve insansız hava aracı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 3 sahil güvenlik botu ile arama kurtarma uçağı görevlendirilmiştir. Kazada sağ kurtarılan 2 pilotumuzun durumu iyidir ve hastanede tedavilerine başlanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayan balıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.


#İzmir
#Foça
3 yıl önce