|

Karar günü

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 3. kez biraraya geleceği toplantıda koalisyonun kurulup kurulmayacağı netlik kazanacak. Görüşmede orta yol bulunamazsa CHP ile koalisyon defteri kapanacak. Davutoğlu son kez MHP’nin kapısını çalacak. Olumlu yanıt alamazsa erken seçim startı verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00'te Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya gelecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Sözcüsü Haluk Koç da görüşmede yer alacak. Son değerlendirme yapılarak, karar açıklanacak.



HERKESE KAPIMIZ AÇIK


Davutoğlu dün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle biraraya geldi. AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. MYK'da kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını söyleyen Atalay, “AK Parti'nin her partiye kapılarını açık tuttuğu politikası devam ediyor, bir değişiklik olmadı” dedi.



GENİŞ YELPAZE


Atalay'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: Bütün seçenekler masadaydı ve bütün seçeneklerin de iyi bir analizi yapıldı. Tabi yarın ki (bugün) görüşmede bütün bu verilerle, bu dosyalarla bir araya gelecekler ve yine geniş bir yelpazede bütün seçenekler masada olacak.



TÜM GAYRETİ GÖSTERDİK


(Kılıçdaroğlu'nun 'görüşme en fazla 1 saat sürer' sözleri) İki genel başkan 'bir araya geleceğiz, geniş yelpazede görüşeceğiz' kararı aldılar. Kimi taktik açıklamalar olabilir. Söylenenleri, yazılanları o şekilde anlamıyoruz. Görüşmeyi önemli görüyoruz. Toplantının olumlu bir sonuçlanması için heyet olarak da gayretimizi gösterdik. Başbakanımız o gayreti gösterecek.



GERGİNLİK İSTEMİYORUZ


(Bahçeli'nin son açıklaması) Genel Başkanımız son ana kadar kapımızın açık olacağını, bütün partilerle görüşmelerin süreceğini söyledi. Bahçeli'nin değerlendirmesi bütünü içermiyor, yanlış bir ifade olarak görüyorum. Görüşüp görüşmeme genel başkanın kendi takdiridir. Kapıları kapatmıyoruz. Şu günler önemli günlerdir, devlet ve siyaset adamları için sınav günleridir. Partiler arası gerginlik istemiyoruz.



MHP SEÇENEĞİ


Bugünkü görüşme sonucunda, koalisyon kurulması kararlaştırılırsa koalisyon protokolü, hükümet programı oluşturulacak ve bakanlık paylaşımı yapılacak. CHP ile koalisyonun kurulamaması durumunda, Davutoğlu'nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir kez daha görüşmesi öngörülüyor. Bu görüşmeden yanıt alınamazsa, erken seçim gündeme gelecek.



14. yıla sade kutlama


14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra tek başına iktidara gelen AK Parti 14. kuruluş yıldönümünü sade bir törenle kutlayacak. AK Parti Genel Merkez'de yarın kuruluş yıldönümü programı düzenlenecek 14 yılın analizinin yapılacağı programa, Davutoğlu, Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk kez katılacak. Programa milletvekilleri, il başkanları ve parti kurucuları katılacak. Davutoğlu, 14 yılda gelinen noktayı ve önümüzdeki süreçle ilgili hedefleri anlatacak. Şehit haberleri nedeniyle müzikli kutlama ve resepsiyon yapılmayacak.


#koalisyon
#davutoğlu
#kılıçdaroğlu
#istikşafi görüşmeleri
9 yıl önce