|

Kaybımız büyüdü: 17 kişi hayatını kaybetti

Sağanak yağış Bartın, Sinop ve Kastamonu’da felakete yol açtı. Dereler ve çaylar taştı, evleri ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar helikopter ve botlarla tahliye edildi. Kastamonu’da 15, Sinop’ta 2 kişi hayatını kaybederken, Bartın’da 85 yaşındaki bir kadın kayboldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin etkili olduğu bölgelerdeki valiler ve kaymakamlarla görüşerek, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu söyledi.

00:00 - 13/08/2021 Cuma
Güncelleme: 05:26 - 13/08/2021 Cuma
Yeni Şafak
Sel sularının vurduğu Bartın, Sinop ve Kastamonu’daki tahliye ve kurtarma çalışmalarıyla acı haberler geldi.
Sel sularının vurduğu Bartın, Sinop ve Kastamonu’daki tahliye ve kurtarma çalışmalarıyla acı haberler geldi.
11 Ağustos Çarşamba günü Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar Bartın, Kastamonu ve Sinop’u vurdu.
Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesi yoğun dere yataklarının taşması nedeniyle sular altında kaldı. Tahliye ve kurtarma çalışmalarıyla birlikte acı haberler de gelmeye başladı.
Kastamonu’da 15, Sinop’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybederken, Bartın’da kaybolan 85 yaşındaki Arife Ünal’ı da arama çalışamaları devam ediyor. Afetin başlamasının hemen ardından başta AFAD olmak üzere itfaiye, UMKE, belediye ve Jandarma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı. Türk Kızılay da sel bölgelerine sıcak yemek ve kumanya desteği sağlıyor.

HELİKOPTERLERLE TAHLİYE EDİLDİLER

  • Sel sularının evleri basmasının ardından başlayan tahliye çalışmaları da dün gün boyu devam etti.
    Bartın’ın Ulus ilçesi Zaferköy Ağdacı Mahallesi’nden 300, Kastamonu’nun Cide ilçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden 210 kişi tahliye edilirken, Bozkurt ilçesinden 2 helikopter ile Abana ilçesine afetzedelerin tahliye faaliyeti gün boyu devam etti.
    Sinop’un Ayancık ilçesi Babaçay, Zaviye, Söküçayırı ve Yenikonak köylerinden 106 afetzede, Ayancık merkezden de 25 afetzede güvenli bölgelere helikopterle tahliye edildi. Ayrıca botlar yardımıyla da tahliye çalışmaları yürütüldü. Kurtarılan afetzedeler tahsis edilen öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önlem amacıyla 5 ilde yaklaşık 30 bin aboneye elektrik verilemediğini duyurdu.


KÖPRÜLER YIKILDI

Sel suları yol ve köprüleri de vurdu. Karabük-Bartın yolu Bahçecik mevkisinde yoğun yağış sonucu bir köprüde göçük meydana gelirken, Kastamonu’da 2, Bartın’da 2 köprü yıkıldı. Ayrıca 3 ilde birçok köprü hasar gördü. Bölgedeki ana yollar da selden zarar gördü, ulaşımın büyük kısmı köy yollarından sağlandı. İletişimle ilgili sorunların giderilmesi için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bölgede mobil baz istasyonu kurdu.


Tüm imkanlarımızla seferberiz

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın, Sinop ve Kastamonu başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış nedeniyle yaşanan sel hadiseleriyle ilgili çalışmaları yakından takip etti.
    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin talimatıyla selin yaşandığı bölgelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile sürekli görüşerek bölgedeki durum, tahliye çalışmaları ve gelişmeler hakkında anlık bilgi aldı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin etkili olduğu bölgelerdeki valiler ve kaymakamlarla da telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu ve yaraların sarılması için vatandaşların yanında bulunduğunu belirtti. Selde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, selden etkilenenlere de geçmiş olsun temennisinde bulundu.
#Bartın
#Sinop
#Kastamonu
#Arife Ünal
3 yıl önce