|

Kayseri sağlıklı yaşam kültürüne kavuşacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’i ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Al Meşe sosyal yaşam merkezlerini sağlıklı yaşam merkezleri olarak tanımladı. Sağlıklı yaşam kültürünün oluşmasında Büyükşehir’i örnek gösteren Meşe, merkezde ücretsiz mamografi çekileceğinin müjdesini verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:46 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezlerini şehre kazandırmaya devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezlerini şehre kazandırmaya devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in 3,5 yılda şehre kazandırdığı ve her ilçeye yapılan 18 sosyal yaşam merkezi sağlıklı yaşam için de çok önemli görev üstleniyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, bürokratlarla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ederek sağlıklı yaşam kültürünün oluşmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni örnek gösterdi.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’ndan Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin Kayseri’yi iyi tanıdığını belirterek, Kayseri’nin sağlık alanında da cazibe merkezi olması için uyum kültürü içinde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

KORUYUCU SAĞLIK KÜLTÜRÜ

Sağlık Bakanlığı olarak asıl hedeflerinin koruyucu sağlık hizmeti anlamında sağlıklı yaşam kültürünü geliştirmek olduğunu ifade eden Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe de, “Bu konuda belediyelerimizin desteği bizim için çok önemli. Kayseri bu konuda şanslı bir şehir” dedi.

YENİ TESİS GÜN SAYIYOR

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezlerini şehre kazandırmaya devam ediyor. Köşk Mahallesi’ne yapılan Sosyal Yaşam Merkezi 26 Kasım Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kayıtların alındığı sosyal yaşam merkezine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

SYM’LERE YENİ FONKSİYON

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin ziyareti sırasında sosyal yaşam merkezlerinin çok önemli bir hizmeti daha gerçekleştireceği belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in konuyla ilgili teklifi üzerine Sağlık Bakanlığı’nın mamografi cihazlarının tüm illerde bulunduğunu ve bu konuda mobil hizmetler de yaptıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, “Kadınların mamografilerini düzenli yaptırması ve meme kanserinin erken teşhisi çok sayıda ölümü önleyecektir. Tamamen ücretsiz bir hizmet. Sosyal yaşam merkezlerinde de bu hizmetin verilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

  • TALAS SOSYAL YAŞAM MERKEZİ’Nİ GEZDİLER
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyaretin ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Meşe ve Bakanlık bürokratlarına Talas Sosyal Yaşam Merkezi’ni gezdirdi. Fitness salonları, yüzme havuzları gibi birimleriyle sosyal yaşam merkezlerinin sağlıklı yaşama katkısını yerinde gören Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, “Halkımız düşük ücretlerle buralardan kolaylıkla faydalanabiliyorlar. Bu büyük bir şans. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
#Emine Al Meşe
#​Kayseri
5 yıl önce