|

Kaza bölgesine yaklaşan sürücülere bu mesaj gitti

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı için aldığı trafik tedbirleri kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. Kazaların en çok yaşandığı güzergahlara yaklaşan sürücülerin telefonuna dikkati çeken bir kısa mesaj gidiyor.

Yeni Şafak
12:04 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kaza riski taşıyan güzergaha yaklaşan sürücülere Emniyet'ten SMS gidiyor.
Kaza riski taşıyan güzergaha yaklaşan sürücülere Emniyet'ten SMS gidiyor.

Türkiye'de 2008-2016 yıllarında Ramazan ile Kurban bayramlarında tatil olan 123 günlük dönem süresince, şehirler arası yollarda meydana gelen 15 bin 336 trafik kazasında bin 137 kişi hayatını kaybetti, 44 bin 941 kişi ise yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kapsamda Kurban Bayramı için önemli bir çalışamaya imza attı. Söz konusu proje ile bayram tatillerindeki trafik kazalarının yoğunlaştığı 36 kara nokta tespit edildi ve il emniyet müdürlükleri uyarıldı.

Emniyet SMS gönderdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, belirlediği kör noktalar kapsamında vatandaşlar için önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Kaza oranlarının en fazla yaşandığı bölgelerden geçen sürücüler, Emniyet'ten dikkati çeken bir SMS alıyor.


Söz konusu mesajda, "Bayramlarda kazaların en fazla yaşandığı yol üzerindesiniz. Lütfen kurallara uyun. Hız yapmayın. Arka koltukta da kemer takın. Hayırlı bayramlar" ifadeleri yer alıyor.


Harita çıkarıldı

Tatil yerine bir an önce ulaşmak isteyen sürücülerin bazı trafik kurallarına uymaması nedeniyle de çok sayıda trafik kazası meydana geliyor.

4 gün sonra bayram olması sebebi ile tekrar gündeme gelen trafik ve
sorunu için önlem alan Emniyet Genel Müdürlüğü yaşamın olumsuz etkilenmemesi için uyardı.

Özellikle bayramlarda tatillerini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşların, özel araçları ve toplu taşıma araçları ile yola çıkması yollarda trafik yoğunluğu oluşturuyor.



#Kurban Bayramı
#Trafik durumu
7 yıl önce