|

Kritik hafta

Koalisyon hükümeti için CHP'yle öngörüşmeleri tamamlayan AK Parti, karar oturumlarından ilkini geçtiğimiz Cuma tamamladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2015 الأحد
Güncelleme: 07:54 - 9/08/2015 الأحد
Yeni Şafak

Yarın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek olan Başbakan Davutoğlu, öncesinde kabine üyeleriyle koalisyondan gelinen noktayı masaya yatıracak.



KABİNEDE ELE ALINACAK


AK Parti ile CHP arasında 11 günde, 5 oturum halinde yapılan 35 saatlik istikşafi görüşmelerdeki izlenim ve görüşlerin de yer aldığı sunum, hükümet politikaları çerçevesinde kabinede değerlendirilecek. Toplantıda, hangi konularda uzlaşma olduğu, hangilerinde uzlaşmazlık çıktığı ve hangi konuların Genel Başkanlara bırakıldığı tek tek analiz edilecek.


Davutoğlu, parti ve kabinedeki kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmelerin ardından Kılıçdaroğlu ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek. Görüşmede, istikşafi temasları yürüten heyetlerin başındaki AK Parti'li Ömer Çelik ile CHP'li Haluk Koç da hazır bulunacak.



SON KEZ MHP'YE


Uzlaşılamayan maddeler liderler buluşmasında değerlendirilecek. Bu noktaları pazartesi günü Kılıçdaroğlu'yla paylaşacak olan Davutoğlu, alacağı yanıtlar ışığında koalisyonun geleceğini şekillendirecek. Koalisyon müzakerelerine geçiş kararı alınırsa, hızlı bir şekilde detaylar görüşülerek koalisyon protokolü ve hükümet programı hazırlanacak, bakanlık paylaşımı yapılacak.


Eğer CHP ile koalisyonun yürümeyeceği ve ortayolun bulunamayacağı kanaatine varılırsa, MHP ile son kez görüşülecek. Bu görüşmelerden netice alınamaması halinde Başbakan Davutoğlu görevi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iade edecek ve erken seçim hazırlıklarına başlayacak.



#Koalisyon hükümeti
#erken seçim
#kılıçdaroğlu
#davutoğlu
#azınlık hükümeti
٪d سنوات قبل