Mardin'de kaçağın son bulmasını istemeyenler Dicle Elektrik'in yatırımlarını engelliyor

Semih Bozkuş
18:19, 10/05/2024, Cuma
Yeni Şafak
Mardin'de kaçağın son bulmasını istemeyenler Dicle Elektrik'in yatırımlarını engelliyor
Mardin'de Dicle Elektrik ekibi fiziksel şiddete maruz kaldı.

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde zorluklara rağmen yatırımlarına devam ederken, zaman zaman akıllara durgunluk veren durumlarla karşı karşıya kalıyor. Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Şerif Başak sitelerini de besleyen elektrik hatlarının yer altına alınarak yenilenmesi çalışmaları sırasında ekipler yeni bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Yatırım çalışmasını engelleyen, enerji verilmesine müsaade etmeyen Şerif Başak-3 sitesinin aylık elektrik tüketimi 100 bin kWh. Yüzde 72,2 kaçak kullanımdan doğan yıllık kayıp ise 2.3 milyon TL. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer “Kesintisiz ve kayıpsız enerji vizyonumuzu ortaya koyarak elektrik iletim hattını site girişine kadar yer altına aldık. Ancak site içinde çalışmamıza müsaade edilmiyor. Tüm diyalog ve çözüm girişimlerimiz engellemeler yüzünden sonuçsuz kaldı’’ dediler.

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde yer alan Mardin’de yatırımlarını sürdürüyor. Toplamda 1 milyar TL’ye yakın yatırımı hayata geçirecek olan şirket zaman zaman zorluklarla ve saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Kışla Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan can ve mal güvenliği için tehlike arz eder duruma gelen elektrik şebekesi, yatırım kapsamında yer altına alındı. Mahallede yer alan Şerif Başak sitelerinde yeni hatların hanelere ulaştırılması için site içinde yapacağı çalışmada engellemeyle karşılaştı.

Yatırımlar sürekli engelleniyor

Diyalog çağrılarının olumlu yanıt vermesi sonucu Şerif Başak 1 ve 2 sitelerinde yatırım çalışmasını tamamlayan ve site sakinlerini yenilenen hatlarla elektrikle buluşturan dağıtım şirketi, Şerif Başak-3 sitesinde ise engellerle karşılaşmaya devam ediyor. Sitenin yer aldığı Kışla Mahallesindeki 2 milyon liralık yatırım çalışmasının engellendiğini ve site içerisinde yapılacak bağlantıya izin verilmediğini belirten yetkililer, ‘’Neredeyse tüm yatırım çalışmalarımızda engellerle karşılaşıyoruz. Şerif Başak-3 sitesinde site sakinleri arbede çıkararak ekiplerimizi engelledi. Hatta bununla ilgili mahkemeden tedbir kararı çıkartıp yatırımımızı durdurdular.

Dicle Elektrik'in bu siteye dönük yatırım çalışmasının durdurulmasına dair tedbir kararı. Aynı gün bir başka yatırım çalışması için Yeni Turan Mahallesi’ne giden bir başka ekibimiz ise bir vatandaşın fiziksel şiddetine maruz kaldı. Ekiplerimize yapılan bu saldırılar karşısında elektriğe kavuşmayı bekleyen vatandaşlar mağdur ediliyor’’ dediler.

Sosyal medya ve basın üzerinden algıya girişiyorlar

Dicle Elektrik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Kesintisiz ve kayıpsız enerji vizyonumuzu ortaya koyarak elektrik iletim hatlarını yer altına alıyoruz. Site girişine kadar enerji nakil hattını yer altına aldık. Ancak site içinde gerçekleştireceğimiz çalışma için ekiplerimize müsaade edilmiyor. Tüm diyalog ve çözüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Diyalog çağrılarımız esnasında ekiplerimize engelleyen bazı kişiler, aynı zamanda sosyal medya ve basın üzerinden algı yapmaya da devam etmektedir. Aynı adı taşıyan diğer iki sitede olduğu gibi çalışmaları tamamlayarak Şerif Başak -3 sitemize de kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sağlamak istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

100 bin kWh elektriğin yüzde 72.8’i kaçak kullanılıyor

Enerjinin verilmesine müsaade edilmeyen Şerif Başak-3 sitesinde ise günlerce süren diyalog çalışmaları cevapsız kaldı. Aylık tüketimi 100 bin kWh olan sitede yüzde 72,2 kaçak kullanım yapıldığı tespit edildi. Dicle Elektrik yetkilileri “Bu bölgedeki elektrik hatlarının yer altına alınması için 2 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Yüzde 72 kaçağın son bulmasını istemeyenler yatırımı engellemeye çalışıyor. Buradaki kaçağın Türkiye’ye faturası yıllık 2.2 milyon TL’yi buluyor” dedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026