Meclis'te yeni yasama yılı başladı: TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar
14:06, 01/10/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:53, 01/10/2025, Çarşamba
Yeni Şafak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM 28'inci Dönem 4'üncü Yasama Yılı açılışında konuştu. Kurtulmuş, "Meşruiyet tartışmaları yok hükmünde. Türkiye'de siyasi meşruiyetin bir tane kaynağı vardır. O da bizatihi milletin iradesidir" ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuştu.
Kurtulmuş konuşmasında
, "Türklerin ve Kürtlerin arasına sokulmaya çalışılan fitne tarihin gerisinde kalacak.Başaracağız, sonuç alacağız Türkiye'de kardeşlik sonuna kadar hakim olacak.
Meşruiyet tartışmaları yok hükmünde. Türkiye'de siyasi meşruiyetin bir tane kaynağı vardır. O da bizatihi milletin iradesidir, milletin verdiği meşruiyettir. Milletten başka hiçbir gücün, iç ve dış gücün, bu ülkenin yönetimine ya da bu ülkeye herhangi bir meşruiyet sağlamak gibi ne bir hakkı ne de bir haddi olamaz"

Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: AB’ye tam üyelik Türkiye’den çok Avrupa’nın kurumsal kimliğine katkı sunacak

Gündem
MHP Lideri Bahçeli'den CHP'ye resepsiyon tepkisi: Gazi meclis siyasi pervasızlık sahası değildir

Gündem
AK Parti'den önemli açıklama: Trafikte caydırıcı cezalar geliyor