|

Meteorolojiden 3 bölgeye fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu. Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Yeni Şafak
12:15 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:35 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Meteorolojiden fırtına uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden fırtına uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, rüzgarın, Batı Karadeniz'in doğusu ile Marmara'da yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/sa) şeklinde esmesinin beklediği duyuruldu. Fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi.



Kuzey Ege'de de yarın günün ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/sa) şeklinde esmesi beklendiği belirtildi. Fırtınanın Cumartesi gününün ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.



Ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.





Güneydoğu'da kuvvetli yağış bekleniyor


Öte yandan Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Yarın beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu bölgesinde batı kesimlerinden başlayarak zamanla bölge genelinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.




#Meteoroloji
#Fırtına
#Marmara
#Karadeniz
7 yıl önce