|

Meteorolojiden 3 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Trabzon, Rize ve Artvin'de kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların 8 Aralık Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Yeni Şafak
12:23 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 13:05 - 5/12/2017 Salı
AA
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden Trabzon, Rize ve Artvin'in çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre,
Trabzon
çevrelerinde akşam saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen yağışların, 8 Aralık Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olarak kıyı kesimlerde kuvvetli (50-90 milimetre) yağmur ve sağanak, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerde de (20 santimetre ve üzeri) kar yağışı olması bekleniyor.
Rize
çevrelerinde görülecek yağışların da akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak, 8 Aralık Cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olarak kıyı kesimlerde kuvvetli (80-120 milimetre) yağmur ve sağanak, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar yağışı (20 santimetre ve üzeri) şeklinde olması öngörülüyor.
Artvin
ve çevrelerinde bugün gece saatlerinden sonra görülecek yağışların da 8 Aralık Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olarak kıyı kesimlerde kuvvetli (80-120 milimetre) yağmur ve sağanak, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar yağışı (20 santimetre ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yetkililer ani sel, su baskını, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

#Meteorolojik Uyarı
#Trabzon
6 yıl önce