|

Müşterek harekat başlıyor

NATO’nun Dynamic Front-2021 Tatbikatı’nın ikinci safhası bugün ilk kez Türkiye’de yapılacak. Tatbikat kapsamında, Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı’na personel ve topçuların sevk ve intikali tamamlandı. Türkiye, ABD ve İspanya’dan 541 personel ile 195 araç katılacak. Tatbikat 20 Eylül’e kadar sürecek.

Kıymet Sezer
00:00 - 5/09/2021 Pazar
Güncelleme: 07:18 - 5/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

NATO’nun Dynamic Front-2021 Tatbikatı’nın ikinci safhası 5-20 Eylül arasında ilk kez Türkiye’de yapılacak. Polatlı’da yapılacak tatbikata Türkiye, ABD ve İspanya’dan 541 personel ile 195 araç katılacak. Tatbikat kapsamında, dün Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı’na personel ve topçuların sevk ve intikali tamamlandı. ABD unsurlarına ait askeri araç ve malzemelerin İzmir Limanı’na ulaştıktan sonra 8-9 Ağustos’ta Polatlı’ya intikalleri sağlanmıştı. ABD askeri de dün hava yolu ile Ankara’ya gelerek Polatlı’ya ulaştı. İspanya unsurlarının intikalleri ise 1-2 Eylül’de yapılmıştı.

İLK KEZ TÜRKİYE’NİN EV SAHİPLİĞİNDE

  • Bugün başlayacak ve ABD Avrupa Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde icra edilecek tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü 16 Eylül’de yapılacak. Tatbikata Amerikan 260 personel ve 95 araç, TSK 200 personel ve 80 araç, İspanya 81 personel ve 20 araç ile katılacak. NATO üyesi ülke ordularının müşterek harekat imkan ve kabiliyetlerinin denendiği Dynamic Front serisi tatbikatlar, 2016 yılında başlamış ve o tarihten itibaren de Almanya’da yapılmıştı. Tatbikat bu yıl ilk kez iki safha olarak planlandı ve yine bu yıl ilk kez bir bölümüyle Türkiye’nin ev sahipliğinde icra ediliyor. Fiili atışlarının 14 Eylül’de başlayacağı tatbikat ülke topçu unsurlarını çok uluslu harekata yönelik hazırlama ve çok uluslu birliğin eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirme amacı taşıyor. Tatbikatın, ilerleyen yıllarda manevra ve destek unsurlarının artırılması ve çeşitlenmesi bekleniyor.

6 BİN MEHMETÇİK GÖREVDE

Ulusal ve uluslararası harekat, tatbikat ve eğitim faaliyetleriyle bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine büyük katkı sunan Türk Silahlı Kuvvetleri, halen aynı anda birden fazla harekât alanında mücadele verdiği gibi, dünyanın 16 farklı bölgesinde 6 bine yakın personelle barış ve istikrarın sağlanmasında görev alıyor. Söz konusu faaliyetlerle TSK’nın harbe hazırlığı en üst seviyede tutuluyor.

#​NATO
#Dynamic Front-2021
#Türkiye
#ABD
3 yıl önce