|

New Jersey’de tutuklama başladı

Uzun yıllardır terörist Gülen’i besleyen Amerika, sonunda örgüte yönelik adım atmaya başladı. Daha önce FETÖ’cü isimlere yönelik çok sayıda soruşturma yürüten FBI, 15 eyalette harekete geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 18/12/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 03:34 - 18/12/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, FETÖ ile ilgili 15 eyalette FBI’ın başlattığı ciddi bir soruşturma olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, FETÖ ile ilgili 15 eyalette FBI’ın başlattığı ciddi bir soruşturma olduğunu belirtti.

New Jersey’de ise tutuklamalar başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika’nın örgütün kara yüzünü gördüğünü söyledi.

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu New Jersey’de tutuklamaların başladığını söyledi. FETÖ ile ilgili 15 eyalette FBI’ın başlattığı ciddi bir soruşturma olduğunu belirten Çavuşoğlu, “FBI bize, bugüne kadar elde ettikleri bulgularla ‘Amerika’daki karanlık yüzünü görmeye başladık. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı’ dediler.” ifadelerini kullandı.


84 FETÖ’CÜNÜN İADESİNİ İSTEDİK

FETÖ ile ilgili olarak Amerika ile görüşmelerinde 84 kişinin iadesini istediklerini hatırlattıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Resmi olarak iadesini istediğimiz 84 kişinin iade edilmesini her toplantıda gündeme getiriyoruz. Arjantin’de Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi. Trump da özellikle ‘FETÖ terörist elebaşının iadesi için çalışma yapıyoruz’ dedi” ifadelerini kullandı.

ESAD İLE ÇALIŞACAĞIZ DEMEDİM

Doha’da yaptığı açıklamaya da açıklık getiren Çavuşoğlu, “Biz hiçbir zaman, ‘Esad’ın yaptıklarını tasvip ettik’ demedik, demeyeceğiz de. Bize sorulan soru; ‘adil bir seçimi Esad kazanırsa onunla çalışır mısınız?’ ‘Böyle bir seçim olduğu sürece herkes durumu gözden geçirir’ dedim. ‘Esad ile çalışacağız’ ya da ‘Esad’ı tasvip ediyoruz’ anlamında söylemedim.” şeklinde konuştu.

#FETÖ
#ABD
#Mevlüt Çavuşoğlu
٪d سنوات قبل