|

Nükleer santral 13 projeden biri

Çin, Rusya ve Türkiye’nin ana aktörleri olduğu ‘Yeni İpek Yolu’ projesine ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini takip eden Türk gazetecilere anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:02 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Yeni İpek Yolu olarak da adlandırılan bu ‘Kuşak ve Yol Girişimi’, Asya’yı Anadolu üzerinden Avrupa’ya bağlıyor. Biz kara, deniz ve havayolu projeleriyle dünya ticaretinin orta koridoru diye adlandırılan bu yolda hızla ilerliyoruz. Bu kapsamdaki yatırımlarımız bu projeyle inşallah daha güçlenecek. Sayın Başkan Şi Cinping ‘efradını cami ağyarını mani’ bir konuşma yaptı, 45 dakika süren, gerçekten güzel bir konuşmaydı. Detayda boğmayan, tam aksine detayla konuşmaya açıklık kazandıran bir konuşmaydı. Hatta kendisine de söyledim, ‘O konuşmayı temin etmek isteriz’ dedim. İnanıyorum ki bölgesel ve küresel barışa bu projeler önemli katkılar sağlayacaktır.”


HIZLI TRENE İLGİLİLER

“Türkiye ile Çin arasındaki özellikle ekonomik ilişkiler alanında yeni bir sayfa açıyoruz. Bu gelişte de üç anlaşma imzaladık. Fakat asıl anlaşmamız şu anda projeyi kapsayan detay projeler ki bunlar altyapıya yönelik. Kars-Edirne başta olmak üzere birçok demiryolu ağı bunun içinde. Burada onların da ısrar ettiği en önemli proje Ankara-İstanbul arasında 350 km hızlı tren projesi. Hedefimiz 13 detay projeyi birlikte yapabilmek. Şi ile bu süreçte bir yılda dördüncü kez biraraya geldik. Üçüncü nükleer santral müzakerelerini Çin’le götürüyor Enerji Bakanlığımız. Bir de Türkiye’ye gelen Çinli turistlerin artması konusunda çalışmalar var. FETÖ’ye karşı tedbirler, zaten buraya pek yeterince giremediler ya da herhalde tutunamadılar. Belki aradıkları zemini bulamadılar. Terörle mücadele ve güvenlik konusunda müşterek işbirliği ortak kararımız.”

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
7 yıl önce