|

Onur’lu veda

Tunceli’de şehit olan 2 asker memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez (26)’in babası bir yandan şehit oğluna veda ederken bir yandan diğer oğlunu teselli etmeye çalıştı. Şehidin 8 aylık hamile eşi Bilge Sönmez ise eşinin mezarına gözyaşları içerisinde toprak attı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 01:32 - 20/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Tunceli'de terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuşlar Onur Sönmez ile Mehmet Şimşek için Elazığ'da askeri tören düzenlendi. Asker Hastanesi morgundan alınan şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, getirildikleri Elazığ Havalimanı'nda meslektaşlarının omuzlarında taşınarak tören alanındaki katafalklara konuldu.



BİRLİKTE SON YOLCULUĞA






Askeri törenin ardından aynı saldırıda şehit olan askerler, birlikte baba ocaklarına uğurlandı. Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez'in Türk bayrağına sarılı cenazesi uçakla Kayseri'ye getirildi. Daha sonra şehit için Kalemkırdı Camii'nde cenaze töreni düzenledi.







TEKBİRLERLE UĞURLANDI


Kılınan cenaze namazı sonrasında kortej eşliğinde Kartal Şehitliği'ne getirilen şehit Sönmez'i, eşi Bilge, ile ailesi son yolculuğuna uğurladı. Hayat arkadaşının al bayrağa sarılı tabutunun başında duran Bilge Sönmez, karnındaki bebeğini okşayarak acısını dindirmeye çalıştı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından şehit Onur Sönmez'in naaşı tekbirler eşliğinde toprağa verildi.





Mehmet'im burada üşür






Tunceli'de şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek'in Elazığ'daki törenin ardından uçakla Kayseri'ye oradan da Afyon'a getirildi. Daha sonra şehit Astsubay Mehmet Şimşek, Çayırpınar köy mezarlığında askeri tören sonrası defnedildi. Şehidin acılı eşi Şeyda Şimşek, “Kalk son bir kere sarılayım” diye feryat etti. “Mehmet'im burada üşür” diye ağıt yakan acılı eşi, iki kadın asker güçlükle sakinleştirirken, hala Fadime Saldoğan ise şehidin mezarındaki taşları tek tek öptü.


#Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuşlar Onur Sönmez
#Mehmet Şimşek
#şehit
8 yıl önce