|

Oto yıkamada detaylı temizlik

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait araçlar, Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün ardından detaylı temizlikten geçmiş. Araçların yıkanma görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:34 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Konsolosluk araçlarının temizlenme anı kameralara böyle yansıdı.
Konsolosluk araçlarının temizlenme anı kameralara böyle yansıdı.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden 3 gün sonra Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna ait bir minibüs ve otomobilin, oto kuaförde detaylıca temizletildiği ortaya çıktı. Kameralara yansıyan görüntülerde, konsolosluğa ait minibüs ve otomobil Beşiktaş Akatlar’da bulunan oto kuaföre getiriliyor. Çalışanlar tarafından detaylıca temizlenen araçlar, ardından yeniden konsolosluğa götürülüyor.

‘KAN İZİ VAR MIYDI?’

Soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube ekiplerinin de otoparka gelerek çalışanların ifadesine başvurduğu öğrenildi. Polisin araçlarda herhangi bir kan izi olup olmadığını sorduğu, çalışanları ise temizlik sırasında dikkat çeken bir şeye rastlamadığını söylediği belirtildi.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın mensuplarının bekleyişi sürüyor. Levent’teki başkonsolosluk binası önünde yerli ve yabancı basın mensupları zaman zaman canlı yayın yaparken, Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb’in İstanbul’a gelerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesi ve başkonsoloslukta inceleme yapması bekleniyor.

  • Mattis’ten Cübeyr’e Kaşıkçı çağrısı
  • ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr'e, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmesi olayının aydınlatılması ve sorumluların bulunması için çağrı yaptı. Bahreyn'de düzenlenen Manama Diyaloğu toplantısı marjında Suudi Dışişleri Bakanı El Cübeyr ile akşam yemeğinde bir araya gelen Mattis, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "Ne olduğunu bilmemiz gerekiyor" dedi. Mattis, görüşmenin ardından kendisiyle seyahat eden habercilere yaptığı açıklamada El Cübeyr'in kendisine "şeffaf bir soruşturma yürütülmesi konusunda hiçbir çekinceleri olmadığını" ifade ettiğini aktardı.
  • İLAVE ADIMLAR ATILABİLİR
  • Öte yandan Mattis konferansta yaptığı konuşmada, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini vurgulayarak, ABD Dışişleri Bakanlığının cinayetin sorumlularına yönelik ilave önlemler alabileceğini söyledi. Mattis söz konusu adımların ne olabileceğine dair yorum yapmadı.
#Cemal Kaşıkçı
#Türkiye
#ABD
#Suudi Arabistan
5 yıl önce