|

Pakistan'a yardıma koşan ilk ülke Türkiye oldu: İyilik Treni yola çıktı

AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan yardım malzemeleri "İyilik Treni"yle Pakistan'a gönderildi. Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi, "Türkiye, yardımımıza koşan ilk ülke oldu" dedi.

Yasemin Asan
00:00 - 31/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 19:54 - 30/08/2022 Salı
Yeni Şafak
İnsani yardım malzemeleri, Ankara’dan sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a “İyilik Treni”yle gönderildi.
İnsani yardım malzemeleri, Ankara’dan sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a “İyilik Treni”yle gönderildi.

AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemeleri, Ankara’dan sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a “İyilik Treni”yle gönderildi. Beslenme, giyinme ve sağlık malzemesi taşıyan ve Pakistan’a gönderilen ilk “İyilik Treni” için Ankara Garı’nda tören düzenlendi.

HAVA VE DEMİR YOLUYLA GÖNDERİLDİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD ekipleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Pakistan’da olduğunu ve 10 bin çadırı bölgeye ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Burada 3 bin çadır, gıda ve insani yardım malzemeleri var. Bugün itibarıyla göndereceğimiz 3 bin çadır ile hava yoluyla gönderdiğimiz ve yerelden temin ettiğimiz çadırlarla beraber 5 bin 200 çadırı Pakistan’a ulaştırmış olacağız” bilgisini verdi.

İLK KOŞAN ÜLKE TÜRKİYE

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ise insani yardımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye ve Pakistan ilişkisinin sadece devletler arasında olmadığını, aynı zamanda halklar arasında da olduğunu dile getiren Gazi, “Türkiye, her zaman bizim yardımımıza koşan ilk ülke olmuştur” dedi. Duaların ardından İyilik Treni, Pakistan’a uğurlandı.

#AFAD
#Pakistan
#Muhammed Sirus Seccad Gazi
#İyilik Treni
#Yunus Sezer
2 yıl önce