|

PKK sözcülüğü yapan 12 baroya Ankara 2 No'lu Barosu'ndan çok sert tepki: Avukatlığın tabelaların arkasına saklanmayın

Ankara 2 No'lu Barosu, terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kılıç Harekatı'na karşı çıkan 12 baroya tepki gösterdi. TSK'nın terörle mücadelesinin sonuna kadar desteklendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bahse konu barolar bu açıklamayı, her şeyden önce sivil ve masum insanlar katledildiğinde, insanların gündelik hayatlarının tam ortasına bombalı saldırı yapıldığında beklediğimiz vurgulamak istiyoruz. Teröre karşı net bir tavır almayıp saldırılara karşı yüksek sesle karşı çıkmayanlara hukukun, avukatlığın, baro tabelalarının arkasına saklanmamaları çağrısında bulunuyoruz." denildi.

15:38 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 16:02 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Operasyonların durdurulması için çağrı yapan 12 baroya tepki geldi.
Operasyonların durdurulması için çağrı yapan 12 baroya tepki geldi.

12 baro, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı’nın ardından bir araya gelerek operasyon karşıtı ortak açıklama yapmıştı.

Ağrı, Batman, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van barolarının imzasının bulunduğu açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:

"Biz aşağıda imzası bulunan Barolar savaşa karşı barışı savunmanın sorumluluğuyla; bölgede, sorunların çözümden ziyade yeni sorunlara sebebiyet verecek operasyonları halklar arasındaki barış zemini açısından tehlikeli görüyor ve hükümeti sorunlara askeri müdahaleler yerine barışçıl siyasi çözümler aramaya davet ediyoruz."

"TSK'NIN TERÖRLE MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ"

Terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan harekatta karşı çıkan 12 baroya Ankara 2 No'lu Barosu'ndan cevap geldi. Ankara 2 No'lu Barosu tarafından yapılan açıklamada, TSK'nın terörle mücadelesinin sonuna kadar desteklendiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütü PKK/YPG/PYD son dönemde ülkemiz sınırları içinde ve dışında alçak ve hain saldırılarını artırmıştır. Bu saldırılar huzurumuza, birliğimize, beraberliğimize, masum insanlarımızın canlarına ve bekâmıza yönelik alçakça saldırılardır.
Bu kapsamda, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği ile huzuru ve güvenliğini, ülke sınırlarımızı korumak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan "meşru müdafaa" hakları doğrultusunda, terör unsurlarına karşı terörü ve kaynağını yok etme stratejisi kapsamında, Suriye’nin kuzeyinde Pençe-Kılıç Hava Harekâtı başlatmıştır. Bu harekatı ve yürütülen terörle mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi, son terörist de etkisiz hale getirilene kadar devam etmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

TSK'YA YAPILAN ÇİRKİN İFTİRAYA CEVAP

Diğer yandan devletimizin, sınırlarımızı koruma ve milletimizin her ferdinin huzur ve güvenliğini sağlama yükümlülüğü çerçevesinde başlattığı bu harekata karşı bazı Baroların, büyük milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerine istinaden çirkin iftiralarla yaptığı ortak açıklama karşısında Ankara 2 Nolu Barosu tarafından kamuoyu açıklaması yapma gereği doğmuştur.

"BARO TABELALARININ ARKASINA SAKLANMAYIN"

Bahse konu barolar bu açıklamayı, her şeyden önce sivil ve masum insanlar katledildiğinde, insanların gündelik hayatlarının tam ortasına bombalı saldırı yapıldığında beklediğimiz vurgulamak istiyoruz. Ne yazık ki terör saldırıları karşısında kırk yıldır suskunluğu tercih edenler, bugün teröre karşı milletimizin güvenliği için yapılan terörle mücadele operasyonlarına karşı baro levhalarının arkasına sığınmaktadırlar. Teröre karşı net bir tavır almayıp saldırılara karşı yüksek sesle karşı çıkmayanlara hukukun, avukatlığın, baro tabelalarının arkasına saklanmamaları çağrısında bulunuyoruz.

"ANAYASA'NIN 3'ÜNCÜ MADDESİNİ HATIRLATIYORUZ"

Terör bir insanlık suçudur. Bu sebeple, terör odaklarını yok ederek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak her devletin hakkı ve aynı zamanda görevidir.
Bu vesile ile Gaziantep Karkamış’ta hain terör örgütünün şehit ettiği vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyor, yaralanan vatandaşlarımızın bir an evvel şifa bulmasını temenni ediyoruz.
Bahis konusu Barolara, Anayasa’nın 3. maddesini hatırlatırken, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğumuzu yineliyoruz."

#Türk Silahlı Kuvvetleri
#PKK
#Ankara 2 No'lu Barosu
1 yıl önce