|

PKK’ya destek itirafı

Suriye, Libya, Akdeniz gibi alanlarda Türk-Rus işbirliği vurgusu yapan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko'nın, PKK/YPG’yi ise terör örgütü olarak kabul etmediklerini söylemesi ise tuhaf karşılandı.

Kıymet Sezer
00:00 - 6/02/2021 Cumartesi
Güncelleme: 20:40 - 5/02/2021 Cuma
Yeni Şafak
Aleksandr Sotniçenko
Aleksandr Sotniçenko

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün “Soğuk Savaş Sonrası Rusya’nın Dış Politikası” başlıklı paneline katıldı. Suriye, Libya, Akdeniz gibi alanlarda Türk-Rus işbirliği vurgusu yapan Sotniçenko’nun, PKK/YPG’yi ise terör örgütü olarak kabul etmediklerini söylemesi ise tuhaf karşılandı. Sotniçenko, YPG/PKK’nın Moskova ofisine yönelik sorular üzerine şu cevabı verdi:

MOSKOVA’DA YPG OFİSİ YOKMUŞ

“Moskova’da YPG ofisinin açıldığı haberi Ocak 2016’da geldi. Ben bu konuyu araştırdım. Çünkü 2015’te Rus uçağı düşürülmüş ve Türkiye-Rusya ilişkileri çok gerilmişti. Kimin aklına geldi bilmiyorum ama Moskova’da bazı insanlar yaptırım için Türkiye’nin düşmanlarını da destekleme kararı aldı. PKK/YPG’nin Moskova ofisini televizyon için açtılar. Ben bu ofise gitmek, onlar kim diye görüşmek istedim. Ama bu merkezi bulamadım. Böyle bir ofis yok. Adresi yok, telefon numarası yok. Bu o dönem tamamen siyasi bir aksiyondu.”

#PKK
#Rusya
#Destek
3 yıl önce