|

Rüşvetten ağzı yandı itibar derneği kurdu

Etik ve İtibar Derneği (TEİD) faaliyete başladı. Derneğin başkan yardımcılığını ise rüşvet konusunda adı sık sık gündeme gelen Siemens'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy üstlendi

Şükrullah Dolu
00:00 - 15/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 15/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Rüşvetten ağzı yandı itibar derneği kurdu
Rüşvetten ağzı yandı itibar derneği kurdu

Rüşvet konusunda adı sık sık gündeme gelen ve bu konuda açılan davalarda önemli cezalar alan Siemens, Türkiye'de etik ve itibar konusuna öncülük yapıyor. Türkiye'de etik ve itibarın bir iş kültürü haline gelmesi amacıyla kurulan Etik ve İtibar Derneği'nin (TEİD) başkan yardımcılığını Siemens A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy üstlendi.

GEÇMİŞTEN DERS ALINDI

2 yıldır hazırlık çalışmaları yürütülen TEİD'in aktif kurucularından olan Ali Rıza Ersoy, geçmişteki kötü deneyimlerden önemli dersler aldıklarını belirtti. Son yıllarda etik ve itibar konusunun Siemens'de en çok önemsenen konu haline geldiğine dikkat çeken Ersoy, “Herkes ve her şirket hata yapabilir. Önemli olan hatalardan ders alıp herkesin önüne geçebilmektir” dedi.

KONTROL MEKANİZMASI

Dünya Bankası verilerine göre dünyada bir yılda dönen rüşvetin tüm Afrika kıtasındaki milli gelirin iki misline eşit olduğuna dikkat çeken Ali Rıza Ersoy, şöyle devam etti: “İhale sürecinde etik kalabilmek büyük bir irade gerektiriyor. Genç ve hıslı yöneticiler etik dışına yönelmemeli.” TEİD Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı ise misyonlarını “İş etiğini şirketlerimizin yazılı kültürünün bir parçası haline getirmek” diye özetledi.


2011'de etik zirvesi yapacak

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 22 yerli ve yabancı kuruluşun biraraya gelmesi ile kurulan Etik ve İtibar Derneği (TEİD), akademik dünyanın bilgisiyle işdünyasının deneyimini buluşturarak yeni çıkarımlar oluşturmayı hedefliyor.

Etik ve itibar konusunda referans merkezi olmayı planlayan Etik ve İtibar Derneği, 2011'de bir de etik zirvesi yapacak. 15 Şubat'ta gerçekleştirilecek zirvenin başlığı ise “Etik Yönetiminin Şirket Performansına Etkisi” olacak.


13 yıl önce