Şimdi de hedef okul yönetimleri

Saliha Engin
04:00, 17/04/2025, Perşembe
Yeni Şafak
Şimdi de hedef okul yönetimleri
Okula zorla girmek isteyen ve provokasyonlarla vatandaşları tahrik eden Birgün Gazetesi muhabiri, okul müdürünün öğrencilerin üzerine yürüdüğünü ve öğrencileri tehdit ettiğini söyleyerek sosyal medya hesabından kışkırtıcı paylaşımlar yaptı.

Proje okulları üzerinden kaos oluşturmak isteyen gruplar, şimdi de okul yöneticilerini hedef gösteriyor. Beşiktaş Anadolu Lisesi’ndeki eylem sonrası, okul müdürü ve yardımcısının ifadelerini sosyal medyada çarpıtarak yayanlar, yöneticilerin kişisel bilgilerini de ifşa etti.

Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarında görev süresi dolan öğretmenler için yaptığı tercihli atamayı “sürgün” olarak nitelendirerek kışkırtma aracına dönüştüren CHP ve bazı sendikaların sokak çağrısı okul önlerinde krize neden oluyor. Okul önlerinde hükümet ve okul idaresi aleyhine slogan atan eylemciler buna karşı çıkan yöneticileri ise sosyal medya üzerinden hedef alıyor. Bunlardan birisi de Beşiktaş Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Uluçay ve Müdür Yardımcısı Barış Arslan. Bazı hesaplar tarafından bütün kimlik, adres ve iletişim bilgileri yayılan kurum yöneticileri sosyal medyadan hakaret ve tehditlerin hedefi haline geldi.


ZORLA OKULA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Geçtiğimiz pazar günü Beşiktaş Anadolu Lisesi önündeki eylem sırasında iddialara göre orada bulunan kişilere slogan attıran bir öğrenci okul yönetimine küfretti. Bunun üzerine okul müdürü Ziya Uluçay ve Müdür Yardımcısı Barış Arslan öğrenciye sözlü olarak müdahale ederek yaptığının ayıp olduğunu, öğretmenleri olarak daha önce sınıfta kalmaması için mücadele ettiklerini ve öğrenciye sahip çıktıklarını ifade etti. Olayın ardından aralarında mezun öğrencilerin de olduğu grup okul araç giriş kapısından okula girmek isteyerek kapıyı zorlamaya başladı. Olaya müdahale eden okul yönetimi ise kapının açılmasına engel oldu. Okula zorla girmek isteyen ve provokasyonlarla vatandaşları tahrik eden Birgün Gazetesi muhabiri, okul müdürünün öğrencilerin üzerine yürüdüğünü ve öğrencileri tehdit ettiğini söyleyerek sosyal medya hesabından kışkırtıcı paylaşımlar yaptı. Sosyal medya üzerinden kimlik bilgileri, evinin adresi ve iletişim bilgileri paylaşılan okul müdürü Ziya Uluçay’ın evinin bulunduğu apartman dahi paylaşıldı. Provokatörler tarafından adres bilgileri paylaşılan Uluçay’ın evine defalarca çeşitli siparişler verildi. Sosyal medyada yöneticilere hakaret edilirken, "AKP'liler okulları imam hatip kafasıyla yönetiyorlar" şeklinde paylaşımlar yapıldı.


CHP iptal davası açtı

CHP, Milli Eğitim Bakanlığınca, proje okullarına yapılan atamalara ilişkin işlemin iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve beraberindeki partililerle beraber dava dilekçesini sunmak için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne geldi. Özçağdaş burada yaptığı açıklamada, proje okullarındaki öğretmenlerin yer değişikliğindeki karar alma sürecini eleştirerek, "Sayın Bakan, '38 bin öğretmenimiz vardı, 32 bini devam ediyor, 6 bini yer değiştirdi' diyor. Sayın Bakan, bu 6 bin kişinin görevine devam etmemesine nasıl karar verdin?" diye konuştu. Özçağdaş, beraberindeki partililerle dava dilekçesini Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sundu.


Oyunu satan CHP delegesi itiraf etti: Biz imzaladık Şaban Sevinç paylaştı
Gündem
Oyunu satan CHP delegesi itiraf etti: Biz imzaladık Şaban Sevinç paylaştı
CHP MYK’ya yeni isimler
Gündem
CHP MYK’ya yeni isimler
Sürgün değil tercihli atama
Gündem
Sürgün değil tercihli atama
Başlıklar :CHPokulyönetimMEB
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026