|

Dursun Çiçek sivil mi asker mi?

Türkiye’de belirli aralıklarla hortlayan ve ülkenin en büyük kamburlarının belki de başında gelen 'darbeci zihniyet' 15 Temmuz ihanetine rağmen fırsat bulduğu her an kendini göstermeye devam ediyor. Daha önce kurmay albay olarak askeriyede görev yapan ve ardından CHP'den vekil seçilen Dursun Çiçek'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklama da bu zihniyetin Türkiye’de halen ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi. Çiçek, bazı başsavcıların kendisine, “Erdoğan iktidarına gücümüz yetmiyor komutanım. Siz bunları iktidardan indirin, ondan sonra biz ne yapacağımızı biliriz” dediğini söyledi.

Sertaç Aksan
16:14 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:22 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dursun Çiçek, kendisine 'Komutanım' diye hitap eden Başsavcıların Erdoğan hakkındaki sözlerini TV programında açıkladı.
Dursun Çiçek, kendisine 'Komutanım' diye hitap eden Başsavcıların Erdoğan hakkındaki sözlerini TV programında açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda kurmay albay olarak askeriyede görev yapan ve ardından CHP'den milletvekili seçilen Dursun Çiçek, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Bir televizyon programına katılan Çiçek, kimi başsavcıların kendisine, "Erdoğan iktidarına gücümüz yetmiyor komutanım. Siz bunları iktidardan indirin, ondan sonra biz ne yapacağımızı biliriz" dediklerini anlattı.

Darbe çığırtkanlığından kurtulamadılar

Çiçek’in bu açıklamaları, hiç şüphesiz her daim siyasete olan müdahalesiyle akıllara kazınan Türk yargısının geçmiş dönemlerdeki hastalığından halen kurtulamamış üyeleri olduğunu gözler önüne serdi.

  • Çiçek’in sözleri, Türkiye’de Menderes ve arkadaşlarını idama götüren, 28 Şubat’ta siyasi iktidarı hedef alan, AK Parti dönemlerinde gerek Erdoğan’ı gerek AK Parti’yi denklem dışına çıkarmak için her türlü yolu deneyen, FETÖ kanalıyla ülkeyi uçurumun kenarına getirenlerin bugün halen halkın tercihlerini sindirememiş olmasını da ortaya çıkarmış oldu.

Asker mi? Sivil mi? ‘Komutanım’ hitabının altında ne yatıyor?

Çiçek’in açıklamasından öne çıkan bir diğer durum ise kendisine Erdoğan iktidarını devirme çağrısında bulunan yargı mensuplarının bir milletvekili olan Çiçek’e ‘Komutanım’ diye hitap etmeleri.

28 Şubat süreci mi hortluyor?

Çiçek’in anlattıklarıyla yargı mensuplarının Erdoğan ve siyasi iktidara yönelik yaklaşımı akıllara 28 Şubat dönemini getirdi. Hatırlanacağı üzere o dönemde de asker ve ele geçirilmiş yargı birlikte hareket ederek, milletin oylarıyla iktidara gelen hükümet üzerinde baskı kurmuş ve çok geçmeden 28 Şubat post modern darbe süreci yaşanarak, Refah-Yol koalisyonu görevinden edilmişti.

Çiçek’in sözlerine soruşturma başlatıldı

  • İzmir'de faaliyet gösteren Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER), katıldığı bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle eski CHP milletvekili Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derneğin avukatı Ela İlden aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddia edildi.

#Dursun Çiçek
#CHP
#Darbe
6 yıl önce