|

Suikast için ağır müebbet

Sabancı suikasti faili DHKP-C’li İsmail Akkol’un “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs” uçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:35 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İsmail Akkol
İsmail Akkol

Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 1996 yılında öldürülmesine ilişkin DHKP-C'li İsmail Akkol'un yargılandığı davada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu İsmail Akkol getirildi. Savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.





ŞİFRE ANNEM EVDE


Savcı, failler İsmail Akkol ve Mustafa Duyar'ın, örgüt yöneticilerinden Ercan Kartal'dan 1996 yılında suikast talimatını aldıklarını ve hazırlıklara başladıkları belirtti. Akkol ve Duyar'ın firari sanık olan ve suikast dönemi Sabancı Holding'de çaycı olarak çalışan Fehriye Erdal ile temasa geçtiği, Fehriye Erdal'ın sanıklara telefonda, “Annem evde” dedikleri zaman harekete geçmek üzere şifre belirledikleri anlatıldı. İsmail Akkol'un sekreter Nilgün Hasefe'yi vurduğu bu sırada Mustafa Duyar'ın toplantı yapılan odaya girdiği ancak Sakıp Sabancı'nın olmadığını görünce hızlıca karar verip odada bulunan Özdemir Sabancı ve Genel Müdür Haluk Görgün'ü öldürdüğü anlatıldı. Savcı, Akkol hakkında “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.


#Sabancı suikasti
#DHKP-C
#Sabancı Holding
7 yıl önce