|

Suikasti planlayan deşifre oldu

Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edildiği saldırıyı planlayan teröristin PKK’lı terörist Ümran Cengiz olduğu açıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:51 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Muhammet Fatih Safitürk
Muhammet Fatih Safitürk

Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıyı planlayan teröristin kimliği belli oldu. Polisin önceki gün yaptığı başarılı bir operasyon sonucu saldırıyla ilgili 5 PKK'lı gözaltına alındı.



Bir güvenlik yetkilisi, gözaltındaki örgütün sözde GAP-Ruha sözde sorumlusu Kurtay kod adlı PKK'lı Ümran Cengiz'in, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ve Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde adliye lojmanlarına yönelik saldırıyı planlayan kişi olduğunu bildirdi.



10 Temmuz 2016 tarihinde öldürülen 'Firaz Bagok' kod adlı PKK'lı Mahsum Ay'ın yerine görevlendirilen Cengiz'in, o tarihten bu yana Kızıltepe'de yaşadığı, günlük yaşamda dikkat çekmemek için takım elbise giyip, kravat taktığı belirtildi. PKK'lı Cengiz, önceki gün gözaltına alınmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Muhammet Fatih Safitürk katliamı planlayıcısının yakalandığını açıklamıştı.

#Mardin
#Derik
#Muhammet Fatih Safitürk
7 yıl önce