|

Tanzanya imamı yakalandı

FETÖ’nün Tanzanya imamı Atila Ün, Ataşehir’de yakalandı. Kimse Yok mu Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik yapan Atila Ün’ün, aylardır Ataşehir’de bir avize dükkânında işçi rolüyle saklandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tanzanya imamı Atila Ün’ün, kamuoyunda ve açıklamalarında kullandığı Halit ismini Fetullah Gülen’in koyduğu öğrenildi. FETÖ Atila Ün’ün Halit ismi kod adı çıktı.
Tanzanya imamı Atila Ün’ün, kamuoyunda ve açıklamalarında kullandığı Halit ismini Fetullah Gülen’in koyduğu öğrenildi. FETÖ Atila Ün’ün Halit ismi kod adı çıktı.

FETÖ soruşturmasında firari olan örgütün Tanzanya İmamı Atila Ün, Ataşehir'de aylardır saklandığı avize dükkânında yakalandı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin baskınında yakalanan Ün, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı tutuklandı. Öğretmenken istifa edip Kimse Yok mu Derneği'nde uzun yıllar yöneticilik yaptığı bilinen Ün'ün ailesinin ise Bursa'da olduğu öğrenildi.



FETÖ'YÜ SAVUNDU


Atila Ün, hâkim karşısında terör örgütünü savunmaya çalışarak elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt lideri olmadığı savundu. Ün'ün aylardır Ataşehir'deki avize dükkânında, işçi gibi davranarak, saklandığı ortaya çıktı. Tüm gününü dükkânda geçiren Ün'ün, geceleri de orada kaldığı tespit edildi. Komşu dükkânların da Ün'ü avize dükkânında çalışan bir işçi olarak bildiği ifade edildi.





PROPAGANDANIN BAŞIYDI


Ün'ün kurduğu Tanzanya İş Platformu, 17 Aralık'tan sonra Türkiye aleyhinde kara propaganda yapmaya başlamıştı. Ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tanzanya gezisinden önce ülkeden kaçmıştı.


#FETÖ
#Tanzanya
#Kimse Yok mu Derneği
7 yıl önce