Temiz kağıdı veren denetçi tanıdık çıktı

Muhammed Vefa Yürekli
04:00, 16/07/2026, PerşembeG: Güncelleme: 05:59, 16/07/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Temiz kağıdı veren denetçi tanıdık çıktı
Emre Kartaloğlu

Haluk Levent’in “Ahbap’ı denetletiyoruz” diyerek kastettiği sözde bağımsız denetçiler tanıdık çıktı. Derneğin 2023 yılı faaliyetlerinin CHP Ticaret Politika Kurulu Başkanı olan Emre Kartaloğlu tarafından denetlendiği belirlendi. Kartaloğlu’nun adı itirafçı olan eski Uşak Belediyesi Başkanı Özkan Yalım’ın ifadesinde geçiyordu.

CHP’Lİ KARTALOĞLU TEMİZ KAĞIDI VERDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bağış kampanyasıyla kamuoyunun gündemine gelen Ahbap için Haluk Levent, mali denetimin Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve “Grand-Thornton/ Eren Bağımsız Denetim” tarafından yürütüleceğini duyurmuştu. Daha sonra yayımlanan 6 Şubat 2023-31 Aralık 2023 TÜRMOB raporlarıyla Ahbap'a temiz kağıdı verilmişti. O dönem TÜRMOB Genel Başkanlığı görevini Emre Kartaloğlu yürütüyordu. Bunca usulsüzlüğün yapıldığı Ahbap’a temiz kağıdı veren Kartaloğlu’nun adı Uşak Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasında geçti.

VIP ARAÇ YOLSUZLUĞUNU KILIFINA UYDURDU

Eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediye bütçesinden karşılandığını öne sürdüğü VIP araç dönüşümüyle ilgili süreçte Emre Kartaloğlu ile görüştüğünü söylemişti. Yalım, Genel Başkan Yardımcısı Karabat'ın kendisini arayıp “Araçların yapıldığı Dizayn Oto’nun muhasebecisi Emre Kartaloğlu, onu bir ara, onunla görüş” dediğini öne sürmüştü. Yalım, Sayıştay denetiminde verilecek cevabın içeriğine ilişkin de Kartaloğlu ile konuştuğunu öne sürmüştü. Kartaloğlu, bugün CHP bünyesinde Ticaret Politika Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin yürütme yapısında yer alıyor. Ahbap’a ilişkin raporu hazırlayan diğer kuruluş ise uluslararası alanda faaliyet gösteren Grant Thornton’un Türkiye uzantısı “Eren Bağımsız Denetim” şirketiydi. Eren Bağımsız Denetim’in, İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’nün yolsuzlukları ile anılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı iştirakleri de denetlediği biliniyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026