|

Terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe: 8 bin 292 yabancı terörist sınır dışı

Türkiye, DEAŞ’a karşı çok boyutlu mücadelesini sürdürürken, operasyonlarla terör örgütüne darbe indirmeye devam ediyor. Son iki ayda 42 ilde 125 operasyon yapıldı, 215’i yabancı uyruklu olmak üzere 323 terörist yakalandı. Bugüne kadar toplam 102 farklı uyruktan 8 bin 292 yabancı teröristin sınır dışı edildiği öğrenildi.

Osman Özgan
00:00 - 2/03/2021 الثلاثاء
Güncelleme: 03:14 - 2/03/2021 الثلاثاء
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa/Ceylanpınar ve Mardin/ Kızıltepe hudut hatlarından yurda yasa dışı yollardan girmeye çalışan 5’i terör örgütü PKK mensubu 9 kişinin yakalandığını bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa/Ceylanpınar ve Mardin/ Kızıltepe hudut hatlarından yurda yasa dışı yollardan girmeye çalışan 5’i terör örgütü PKK mensubu 9 kişinin yakalandığını bildirdi.
Terör örgütü DEAŞ’a karşı çok boyutlu bir mücadele stratejisi yürüten Türkiye, son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarla örgüte darbe vurmaya devam ediyor.
Türkiye, terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ ile eş zamanlı mücadele ederken, özellikle DEAŞ’a yönelik son dönemlerde gerçekleştirilen operasyonların yoğunluğu
dikkat çekiyor.

BİR HAFTADA 24 DEAŞ’LI YAKALANDI

  • Bu kapsamda, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde DEAŞ operasyonları gerçekleştirildi. Sadece Ankara’da geçtiğimiz hafta içerisinde 24 DEAŞ’lı gözaltına alındı.
    Alınan bilgiye göre, DEAŞ terör örgütü mensuplarının tespitine yönelik yapılan titiz çalışmaların ardından yılbaşından bu yana 42 farklı ilde 125 operasyon gerçekleştirildi.
    Bu operasyonlarda 108’i Türk, 215’i yabancı olmak üzere toplam 323 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı. Türkiye’ye sızmaya çalışan yabancı terörist savaşçılara da göz açtırılmıyor.

125 OPERASYON, 323 ŞÜPHELİ

30 ilde 64 noktada terör ve istihbarat birimlerinden uzmanları bünyesinde bulunduran “risk analiz birimleri” sayesinde de terör örgütlerine ağır darbe indirildi.
Hudut kapıları, otogar ve havalimanlarında çatışma bölgelerine geçme arayışında olduğundan şüphelenilen binlerce şahıs kontrol edildi ve bunların önemli kısmının ülkeye girişi engellendi ya da geldikleri ülkeye gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine teslim edildi.
Güvenlik kaynakları hem yurt içindeki operasyonlar hem de risk analiz birimlerinin çalışmaları neticesinde son dönemde örgüte eylem gerçekleştirme fırsatı verilmediğini belirtti.

EYLEM FIRSATI VERİLMEDİ

  • TSK’nın Suriye’nin kuzeyini terörden arındırmak için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nın ardından özelikle Avrupa ülkeleri, vatandaşı olan DEAŞ üyelerini geri almamak için türlü bahaneler ortaya koydu.
    Buna karşın Türkiye, yabancı terörist savaşçılarla ilgili “deport” sürecini 11 Kasım 2019’da başlattı. Koronavirüs salgınına rağmen söz konusu tarihten bu yana 628 yabancı terörist savaşçı deport edildi.
    Ayrıca bugüne kadar toplam 102 uyruktan 8 bin 292 yabancı terörist savaşçının sınır dışı edildiği öğrenildi.
#DEAŞ
#Yabancı
#Terörist
٪d سنوات قبل