|

TİVİBU FETÖ’ye DUR dedi

TTNet’in dijital yayın platformu Tivibu, abonelerinden gelen yoğun talep üzerine Fetullahçı Terör Örgütü’nün propagandasını yapan Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV’nin yayınlarına son verdi. RTÜK ve BTK, uygulamadahukuka aykırı bir durumun olmadığını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:37 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Devlete paralel kurmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı mücadele sivil alanda da etkisini gösterdi. Türkiye'yi uluslararası alanda da zor durumda bırakmak için casusluk faaliyeti yürüten ve “Kırmızı Kitap” diye adlandırılan Milli Siyaset Belgesi'ne giren FETÖ'nün yayın organlarıyla ilgili önemli kararlar alındı. Hükümeti yıkmaya teşebbüs eden örgütün kurucu ve yönetici Fetullah Gülen'in örgüte yönelik genel çağrı ve talimatların verildiği Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV'ye ilişkin Tivibu'nun abonelerinden yüzlerce şikayet yağdı.



ABONELER İSTEDİ


Aboneler, RTÜK ve BTK'ya yoğun şikayetlerde bulunarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün propagandasını yaparken devletin imkanlarından faydalanan kanalların Tivibu Dijital Platformu'ndan çıkarılmasını talep etti. Abonelerden gelen talepleri değerlendiren yetkililer, Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV'nin Tivibu Dijital Platformu'ndan çıkarılmasına karar verdi. Kanaltürk ile Samanyolu TV ise Tivibu üzerinden hizmet vermeye devam ediyor.



HUKUKA AYKIRI DEĞİL


Kanalların platformdan çıkarılmasıyla ilgili paralel yapı, algı operasyonu başlatırken RTÜK ve BTK, Tivibu'nun paralel yayın organlarıyla ilgili kararında hukuka aykırı bir durumun olmadığını belirtti. Tivibu'nun bu kararının ardından Digitürk, D-Smart, Türksat kablolu TV ve Uydunet'in de örgüt liderinin propagandasına yer verilen yayın organlarıyla ilgili Tivibu'nun kararına benzer bir karara imza atması bekleniyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#tivibu
#Kırmızı Kitap
#Milli Siyaset Belgesi
9 yıl önce