|

Toprak Center'a alıcı çıkmadı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun, Toprak Grubu borçlarına karşılık olarak satışa çıkardığı “Toprak Center'a” alıcı çıkmadı. TMSF, Toprak Center'in ikinci ihalesini 21 Temmuz'da tekrarlayacak.

Anka
00:00 - 14/07/2009 Salı
Güncelleme: 16:40 - 14/07/2009 Salı
Yeni Şafak
Toprak Center'a alıcı çıkmadı
Toprak Center'a alıcı çıkmadı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Toprak Grubu borçlarına karşılık olarak satışa çıkardığı “Toprak Center'a” alıcı çıkmadı. TMSF, Toprak Center'in ikinci ihalesini 21 Temmuz'da tekrarlayacak.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, TMSF'nin, Toprak Grubu'nun borçlarına karşılık bugün açık artırmayla ihaleye çıkardığı Toprak Center'a alıcı çıkmadı. Saat 15.00'de, TMSF Binası'nda düzenlenen ihalede, İstanbul, Beşiktaş'ta yer alan ve 103 milyon TL muhammen bedele sahip ve 77 milyon 300 bin TL açılış fiyatıyla ihaleye edilen Toprak Center'ın satışı gerçekleştirilemedi.


İHALE 21 TEMMUZ'DA TEKRARLANACAK


İlk satışta alıcı bulmayan Toprak Center TMSF tarafından 21 Temmuz'da, aynı saat ve adreste ikinci kez açık artırmaya çıkarılacak. İkinci artırmada gayrimenkul, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecek. Aksi takdirde ihale yapılmayacak.


TOPRAK CENTER İKİ AYRI BLOK OLARAK YÜKSELİYOR

Toprak Center'in onaylı projesine göre, üzerinde 4 bodrum kat, zemin kat, asma kat, 10 normal kattan oluşan zemin kattan itibaren iki ayrı blok olarak yükselen Toprak Holding binası bulunuyor. Ana yapıya ek olarak parselin doğu yönünde 3 katı kapalı ve üstü açık otopark alanı yer alıyor. Toplam 32 bin 425 m² kapalı alana sahip yapı, betonarme karkas olarak inşa edildi.

15 yıl önce