|

Tüm yasal hakları sahiplerine verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'da şehit olanların yakınları ve gazilerin, tüm yasal haklarını elde ettiğini belirtti. Kaya, demokrasi şehitleri için 5 milyon lira yardım toplandığını da sözlerine ekledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:42 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehit olanların yakınları ve gaziler için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nden (TESKOMB) 5 milyon TL destek geldi. TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, 15 Temmuz'dan sonra şehit olanların yakınlarına ve gazilere yardım yapmak amacıyla esnaf tarafından toplanan 5 milyon TL'lik yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya teslim etti.



5 MİLYON TL YARDIM


Hükümet tarafından şehit yakınları ve gaziler için yasal düzenlemelerin yapıldığını belirten Kaya,”Şehit yakınlarımız gaziler bütün yasal haklarını elde ettiler. Gerekli yasal düzenlemeyi yaptık. Ama bunun dışında şehitlerimizin emanetlerine, gazilerimize biz her zaman sahip çıkacağız. Yardım kampanyamız henüz bitmedi. TESKOMB'un vermiş olduğu 5 milyon TL'lik yardımı bu kampanya için açılan hesaba yatıracağız” dedi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de katıldı. Tüfenkçi, "Gördük ki esnaf gece nöbeti tutup, sabah dükkanlarını açtılar. Bu yardımı düşünen tüm esnafa teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.



#Fatma Betül Sayan Kaya
#Darbe girişimi
8 yıl önce