|

Türkiy-Afrikan Bakanlar gözden geçirme konferansı 11-12 Şubat'ta düzenlenecek

'Türkiye-Afrika II. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı' 11-12 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenleneceği açıklandı.

Yeni Şafak
21:34 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 21:41 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye-Afrika II. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı” 11-12 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenleneceği açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

  • “Türkiye-Afrika II. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı” 11-12 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecektir. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun evsahipliğini yapacağı Konferans’a, Afrika Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Thomas Qwesi Quartey, çeşitli Afrika ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve Afrika Birliği Komisyonu temsilcileri ile üst düzeyli yetkililer katılacaklardır.
  • Konferans, önümüzdeki dönemde Türkiye’de gerçekleştirilecek III. Türkiye-Afrika Zirvesi öncesinde Türkiye-Afrika ortaklığında kaydedilen ilerlemelerin gözden geçirilmesine ve işbirliğinin güçlendirilmesi için atılabilecek adımların ele alınmasına imkan sağlayacaktır. Konferans sonunda bir Ortak Bildirinin kabul edilmesi öngörülmektedir.
  • Türkiye, Ocak 2008’de Afrika Birliği tarafından “stratejik ortak” ilan edilmiş ve bu tarihten sonra Afrika Birliği ile ilişkilerimiz uzun vadeli ve kurumsallaşmış bir işbirliği perspektifi kazanmıştır. 2018 yılının, Afrika Birliği ile stratejik ortaklığımızın 10. Yıldönümü olması nedeniyle, sözkonusu Konferans ayrı bir önem taşımaktadır.
#Türkiye
#Afrika
6 yıl önce