|

'Uçan kale' Mogadişu'daki yaralılar için havalandı: 20 kişilik ekip yaralılar için gitti

Somali'de gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye'den UMKE ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik sağlık ekibi TSK'nın 'Uçan Kale'si ile Mogadişu'ya uçtu. Sağlık ekipleri, saldırıda yaralananların tedavisine destek verecek. MSB'den yapılan açıklamada "Somali’deki bombalı terör saldırısında yaralanan Somalili kardeşlerimize destek olmak amacıyla gönderilen ve sağlık personeli ile sağlık malzemesini taşıyan TSK’ya ait uçağımız Mogadişu’ya ulaştı" denildi.

08:44 - 29/12/2019 Pazar
Güncelleme: 08:56 - 29/12/2019 Pazar
AA
Somali’ye sağlık personeli ve sağlık malzemesi götürecek TSK’ya ait uçak Kayseri’den kalktı
Somali’ye sağlık personeli ve sağlık malzemesi götürecek TSK’ya ait uçak Kayseri’den kalktı

Milli Savunma Bakanlığı Somali’deki terör saldırısında yaralanan Somalililere destek olmak amacıyla sağlık malzemeleri ve personeli gönderildiğini açıkladı.

TSK'DAN DESTEK İÇİN UÇAK

  • Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Somali’deki alçak terör saldırısında yaralanan Somalili kardeşlerimize destek olmak amacıyla sağlık personeli ve sağlık malzemesi götürecek TSK’ya ait uçağımız Kayseri’den kalktı” ifadelerine yer verildi.

EKİP SOMALİ'YE ULAŞTI

MSB'den yapılan açıklamada "Somali’deki bombalı terör saldırısında yaralanan Somalili kardeşlerimize destek olmak amacıyla gönderilen ve sağlık personeli ile sağlık malzemesini taşıyan TSK’ya ait uçağımız Mogadişu’ya ulaştı" denildi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik sağlık ekibi, bombalı terör saldırısının yaşandığı Somali'nin başkenti Mogadişu'ya uçtu.

20 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI

Mogadişu'da sabah saatlerinde meydana gelen ve şu ana kadar 2'si Türk 76 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının ardından Sağlık Bakanlığı yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçti.

  • Bu kapsamda, UMKE ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik bir ekip oluşturuldu.
  • Uçaktaki ekipte bulunan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Eray Çınar, uçuş öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla terör saldırısının meydana geldiği Mogadişu'ya gitmek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

UMKE ve cerrahi personelin, Somali'de yaralıların tedavisine destek olacaklarını belirten Çınar, ağır yaralıların tedavi için uçakla Türkiye'ye getirileceklerini ifade etti.

Çınar, yaralıların tedavisinde kullanmak üzere tıbbi malzemeler ve ilaçlar da götürdüklerini sözlerine ekledi.

#Mogadişu
#Somali
#Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi
#UMKE
4 yıl önce