|

Üçlü çete

Eski Türkiye koalisyonunun önünde ana muhalefet, arkasında da paralel örgüt ile bölücü örgüt olduğunu belirten Erdoğan, “Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki, güneydeki, biri doğudaki, güneydoğudaki vatandaşlarımızı istismar, tehdit ediyor. Paralel örgüt de hem akıl hocalığı yapıyor hem lojistik destek sağlıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Muhalefet partilerini Kandil ve Pensilvanya ile işbirliği yapmakla suçlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:


Cumhurbaşkanı seçilirken milletime, 'Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmayacağım' demiştim. 'Ben daima milletimin tarafında olacağım' demiştim. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi muhalefet partilerinin çoğunluğu, benzer vaatler, benzer projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar. Karşıma 14 parti koalisyonuyla çıkmışlardı. Aslında milletimiz onlara orada gayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar.



AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTILAR


Ben partilerin vaatlerinde, projelerinde Türkiye'nin tüm kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istiyorum. Asgari ücrette açık arttırma başladı. Birisi bakıyorsun iktidar hesabı yapmış bin diyor, öbürü bin 400 diyor, biri çıkmış bin 500, birisi çıkmış bin 800, birisi de diyor ki 5 bin. Herhalde oyları, 'Asgari ücret 5 bin' diyen alacak. Siyaset dürüstlük ister. Bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Sadece kötüleme, sadece hakaret, sadece istismar üzerinden maalesef bir seçim kampanyası yürütülüyor.





İ

Ş BÖLÜMÜ YAPMIŞLAR


Eski Türkiye koalisyonunun önünde anamuhalefet, arkasında da iki örgüt var. Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri, batıdaki, güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor. Öteki de doğudaki, güneydoğudaki vatandaşlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Pensilvanya, bir yanda Kandil. Maalesef önlerinde de anamuhalefet.






AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA


Bu koalisyondan Türkiye'nin, milletimizin, Tekirdağ'ın hayrına bir şey çıkması mümkün mü? Vaatleri ne? 8 yıllık kesintisiz eğitimi geri getirmek. Ne diyor muhalefetin başı? 1+8+4. Bu, ne demek biliyor musunuz? Meslek liselerinin, imam hatiplerin orta kısmını tekrar kapatmak... Şimdi Kayseri'de sıkıştı. Kayseri'de sıkışınca 'Ben böyle demedim' dedi. Ya biz seni zaten tanıyoruz, akşam başka konuşursun, sabah başka konuşursun. Ama bunlar kayıtlarda var.



AL BİRİNİ VUR ÖBÜRÜNE


Terör örgütünün arkasında olduğu parti ne 'Diyaneti kapatacağız' diyor. Bizim Kabemiz Taksim'dir' diyor. Onların Kabesi Taksimmiş. Şu hale bak. Çok enteresan, bunları geçmişte CHP söylüyordu. Nasıl söylüyordu? 'Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi bu da aynısını söylüyor. 'Kabe Arap'ın olsun, bize Taksim yeter' diyor. Al birini vur öbürüne, aynen.



Kaynağın nerede


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin kaynağını açıklayamadığını belirten Erdoğan, “Kaynak nerede diye soruyorlar ana muhalefetteki zata, 'kaynak saray' diyor. Çıkarıyor rakamı 50 milyar dolar. Eee? Sarayın maliyeti ne? Ben biraz da üst tonda atayım, 1 milyar dolar olsun saray. E şimdi kardeşim tamam da saray oldu bitti. Sen şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun, böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz yatırım. Bu yatırım anlık değil kalıcı yatırım. Şimdi az önce belediye başkanlığımızı ziyaret ederken, yeni belediye başkanlığı binasını yapılacağını söyledi. Buna biz kalkıp da niye yapıyorsun diyebilir miyiz ya? Aslan yattığı yerden belli olur. Bunlar şahsa değil, bugün Kadir Bey var (Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak), yarın başkası olabilir, bugün Erdoğan var yarın başkası olabilir. Biz faniyiz, kalıcı olan sadece Allah'tır” dedi.



Can ciğer kuzu sarması


Erdoğan, “Bekara karı boşamak kolay misali her kesime boldan anlatıyorlar. Bugüne kadar milletimizin hayrı için bir araya gelmemiş olanlar şimdi can ciğer kuzu sarması olmuşlar. Türkiye'yi eski günlerine döndürmek için ittifak kurmuşlar. Demokrasiyi geliştirmek, hak ve özgürlükleri geliştirmek için bir projeleri var mı? Bunların yerine bolca hakaret, tehdit var. Bolca sağa sola göz kırpma var. Bunlar daha dün yolda birbirlerini görse selam vermezlerdi. Ama şimdi bakıyorsunuz, yoldaş olmuşlar gidiyorlar ama bu yol yol değil. Ancak benim milletim bu oyuna gelmez. Tekirdağ bu oyuna gelmez. Yeni Türkiye'nin karşısına dikilen bütün engelleri ben inanıyorum ki hep birlikte aşacağız. Bunu aşmamak için de hiçbir sebep yok. Milletin tercihinin yeni Türkiye'den yana olacağına inanıyorum” dedi.



Erdoğanlar'ın acı günü


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ağabeyinin vefat eden kayınpederi emekli Emniyet Müdürü Abdurrahman Tanık (82) dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Abdurrahman Tanık, dün tedavi gördüğü Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Beyin kanaması geçiren Tanık, Şakirin Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Tanık, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Emine Erdoğan'ın ağabeyleri Ali Gülbaran, Hasan Gülbaran ve Hüseyin Gülbaran taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, Bilal Erdoğan, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile Yönetim Kurulu üyeleri Nuri Albayrak, Kazım Albayrak ve Mustafa Albayrak, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, Albayrak Holding CEO'su Dr. Ömer Bolat, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaş katıldı.



Unuttukları bir şey var o da millet


Erdoğan, “Her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, gasbı yapıp sonra da 'Haram yemedik' diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet, 1940'ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Bu millet, 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. Bu millet 28 Şubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Bu millet çift anahtar gösterenlere, 'Onlar ne veriyorsa benden 5 fazlası' diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlarda dolaşanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki, seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor” dedi.





#ERDOĞAN
#TEKİRDAĞ
#TOPLU AÇILIŞ
9 yıl önce