|

Asım’ın neslini 15 Temmuz’da gördüm

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 144. yılında anıldı. Mehmet Akif’i tanıtmak için sık sık çocuklarla ve gençlerle bir araya gelen torunu Selma Argon, “Gençlerimizin Mehmet Akif dedelerini anladığını 15 Temmuz gecesinde gördüm. Asım’ın nesli geleceğe umutla bakmamı sağlıyor.” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 11:02 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Selma Argon
Selma Argon

İstiklal Marşı’mızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 144. yılında Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Torunun Dilinden Mehmet Akif” programıyla anıldı. Programda dedesini anlatan Selma Argon, günümüzde Mehmet Akif Ersoy’a gösterilen ilgiden hayli memnun olduğunu söyledi.

Hayatını dedesini tanıtmak için çalışmalar yapmaya adayan Argon, öğrencilik yıllarından daha çok okuduğunu söyleyerek “Ailemde ikinci kuşak olarak bir ben kaldım. Bunun bilincinde olarak ne bulursam okuyorum. Hatta bunun için evime özel bir bölüm yaptım” dedi. Mehmet Akif’in Safahat adlı eserini sanki bugünleri görerek yazdığını ifade eden Argon, “Dedem bugün yaşasaydı eğer Kudüs meselesinde bizi birliğe çağırma noktasında çok iyi çalışmalar yapar, hep ön sıralarda yer alır ve yeni eserler ortaya koyardı” diye konuştu.


UMUTLA BAKIYORUM

Mehmet Akif’i tanıtmak için çocuklarla ve gençlerle sık sık bir araya geldiğini ifade eden Argon, “Gençlerimizin Mehmet Akif dedelerini anladığını 15 Temmuz gecesinde gördüm. Asım’ın nesli bana geleceğe umutla bakmamı sağlıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayından beri dedem için çok önemli olan Sebilürreşad dergisini çıkarıyoruz. Dedemin Eşref Edib’le birlikte çıkardığı bu dergi, milli mücadele döneminde İslam ailemine dağıtılan zamanın en önemli iletişim kaynağıymış” diye konuştu.

#Mehmet Akif Ersoy
#Asım'ın Nesli
#Selma Argon
6 yıl önce