|

Berkay'ın doktorundan ilk açıklama geldi

Futbolcu Arda Turan'ın önceki gece Berkay'ın burnunu kırmasının ardından, ameliyata alınan şarkıcının doktorundan ilk açıklama geldi. Doç. Dr. Erdem Güven, "Sayısını tam belirtmek mümkün değil ama birkaç yerde travmaya bağlı değişik şekilde kırıklar tespit ettik" dedi.

Yeni Şafak
14:48 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:51 - 11/10/2018 Perşembe
IHA
Doç. Dr. Erdem Güven, sanatçı Berkay'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.
Doç. Dr. Erdem Güven, sanatçı Berkay'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Arda Turan ve Berkay'ın Emirgan' daki bir mekandaki karşılaşmaları olaylı bitmişti. Olayın ardından ameliyata alınan Berkay'ın doktoru açıklama yaptı.

Hastane çıkışı basın açıklaması yapan sanatçı Berkay'ın tedavisini yapan Doç. Dr. Erdem Güven şöyle konuştu:

"Bazı tahlillerin sonucunu değerlendirmek için ameliyatı akşama bıraktık. Sayısını tam belirtmek mümkün değil ama birkaç yerde travmaya bağlı değişik şekilde kırıklar tespit ettik. Bu kırıklar nefes almayı ve burnun estetik görüntüsünü bozacak yerde mevcut. Burnu yana kaydıracak şekilde kırıklar. Biz bu kırıklara elimizdeki teknolojik imkanları kullanarak burnu eski görüntüsüne kavuşturduk. Tabi bu kırıkların iyileşmesi için belli bir zamana ihtiyaç var, 7-10 gün civarı. Bu dönemde bu kırık yerlerin kaynaması için bekleyeceğiz."

Sesi etkilenebilir

Sesine etki edecek olumsuzlukları ilerleyen günlerde hep birlikte göreceklerini belirten Güven, bunun olmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Doktor Güven, burun içindeki anatomik yapıları orijinal şekliyle muhafaza ettiklerini kaydetti. Güven, "Şu andaki sürecimizde 10 günlük kritik bir sürecimiz var. Buradaki kemiklerin tam olarak kaynamasını sağlanması için gerekli burnu destekleyici elemanların tutulması gerekiyor. Bu elemanları yaklaşık 10 gün sonra alıp, burnun son halini aşağı yukarı görebileceğiz. Ödemlerin geçmesi daha uzun bir süreç, bu süreçleri beklememiz gerekiyor."

"Biz Berkay'ın beyin durumunu takip edeceğiz, desteğimizi sürdüreceğiz ve olumsuz bir durumun çıkmaması için desteğimizi sürdüreceğiz. Bu bir performans meselesi, kendisini hazır hissettiği zaman biz de, genel durumunu, tıbbı durumunu, burnunun içindeki yapıları birbiriyle bağlantıya geçtiği zaman kendini hazır hissetmesiyle birlikte şarkı söylemesine izin vereceğiz. Şarkı söylemeyle birlikte burnunda kanamalar olabilir, bunun olmaması için tamamıyla iyileşme olduktan sonra karar vereceğiz" dedi.

#Arda Turan
#Sanatçı
#Futbolcu
#Kırık
#Burun
#Berkay
5 yıl önce