|

BMW'li ırkçılık

ABD'nin New York eyaletinde, siyahi bir kadın, kullandığı BMW'nin kendisine ait olduğuna inanmayan polis tarafından sorguya çekildi ve 8 gün akıl hastanesinde tutuldu. İnfiale neden olan olay mahkemeye intikal etti.

Yeni Şafak
10:19 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 07:27 - 15/09/2015 Salı
Diğer

ABD'nin New York eyaletinde, kullandığı BMW marka lüks aracın kendisine ait olduğuna polisleri inandıramayan siyahi kadının başına gelmeyen kalmadı. 2003 model BMW 325CL marka otomobiliyle trafikte giden Kamilah Brack (32) adlı bankacı kadın, Harlem'de kırmızı ışıkta polis tarafından durduruldu. Polis “elin direksiyonda değildi” bahanesiyle onu sorguya çekti.



"Beyaz olsaydım böyle olmazdı"


Huffington Post'ta yer alan habere göre, polis, BMW'nin de Brack'a ait olduğuna inanmadı ve bunu gerekçe göstererek onu gözaltına aldı. Olaylar bununla da bitmedi. Kadın 8 gün boyunca bir akıl hastanesinde kalmaya zorlandı, çırılçıplak soyuldu ve ağır sakinleştiriciler enjekte edildi. Üstelik 13 bin dolar hastane masrafı çıkartıldı. Medyaya yansıyan olay infial yaratırken, “beyaz olsaydım bunları yaşamazdım” diyen kadın dava açtı.



#bmw
#abd
#abd ırkçılık
#Kamilah Brack
9 yıl önce