|

Bülent Ortaçgil 'Muhalefet bunu kabul etmeli' deyince linç edildi

Usta müzisyen Bülent Ortaçgil, yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Müzisyen Ortaçgil, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy aldığını belirterek, "Muhalefet bunu kabul etmeli" dedi. Müzisyen Ortaçgil, açıklamasının ardından sosyal medyada linç edildi.

Yeni Şafak
10:16 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:05 - 30/07/2018 Pazartesi
Diğer
Bülent Ortaçgil, yaptığı açıklamalar ardından linç edildi.
Bülent Ortaçgil, yaptığı açıklamalar ardından linç edildi.

Açıklamaları ile adeta müzik dünyasındaki fikir tabularını yıkan Ortaçgil, eleştirilerin hedefi haline getirildi. Usta müzisyen Bülent Ortaçgil, 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 civarında oy aldığını belirterek "Muhalefet bunu kabul etmeli" dedi.

Müzisyen Bülent Ortaçgil'in açıklaması şöyle:
  • "Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48'i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli. İktidar da muhalefetin istek ve taleplerini göz önünde bulundurursa bu sorun çözülür bence. Eskiden şu anda muhalefette olan yüzde 48, yüzde 52'yi yok saymıştı. Bu bir hataydı. Yüzde 52 oy alanlar, bu hataya düşmez ve yüzde 48'i yok saymayarak hareket ederse sorunlarımızı çözeriz. Siyasette diyaloğun artmasını bu anlamda çok önemli buluyorum."

Eleştirilerin hedefi oldu

Sabah gazetesinde röportajın yayınlanmasının hemen ardından eleştiri oklarının bir anda hedefi olan Ortaçgil, sosyal medya gündeminin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Özellikle yapıcı mesajlar ile toplumda bir olma ve 'birlikte yaşamayı öğrenme' çağrısı yapan usta sanatçı, sosyal medya kullanıcıları tarafından sert eleştirilere maruz kaldı.

#Müzisyen
#24 Haziran seçimleri
#Muhalefet
#Sanatçı
#Linç
6 yıl önce