|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fazıl Say konseri nedeniyle linç edildiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mülki İdare Amirleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada Fazıl Say'ın konseri sonrası linç kampanyası ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizi uluslararası alanda temsil eden bir sanatçının yanında olmaktan gurur duydum. Konser sonrası linç kampanyası ile karşı karşıya kaldım. Edebe, ahlaka sığmayacak laflar söylendi" dedi.

Yeni Şafak
13:31 - 30/01/2019 الأربعاء
Güncelleme: 15:05 - 30/01/2019 الأربعاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın 18 Ocak'ta gerçekleşen konserine katılmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın 18 Ocak'ta gerçekleşen konserine katılmıştı.

Mülki İdare Amirleri Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say konseri sonrası özellikle sosyal medyada yürütülen linç kampanyasına değindi.

Sanatlar ve sanatçılar arasında hiçbir ayrım yapmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

  • "Fazıl Say konserinde gerçekten bir müzik ziyafetini yaşadık. Ülkemizi uluslararası alanda temsil eden bir sanatçının yanında olmaktan gurur duydum. Ama malum kesimden büyük bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldım. Ahlaka edebe sığmayacak bir çok laflar söylendi. Üstelik bizim geleneksel sanatlar gibi modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Bugüne kadar sanatçılar arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında da ayrım yapmadık.
İBB Başkanlığımdan itibaren ebrudan tezhibe kadar geleneksel sanatlarımızın güçlenmesi için çaba sarf ettim. Sanatçılarımızın sanatlarını inşa edebilecekleri en güzel mekanları inşa ettik. Harbiye Konser Merkezi'nin İstanbul'a biz kazandırdık. AKM binası yerine çok daha modern bir eserin temelini inşallah atacağız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde ülkemizin en büyük opera binasını biz inşa ettik.

Niye yapmadılar, yapsaydılar. Çünkü onların böyle bir derdi yok.

Sanatçılarımızın pek çok sorununu da çözüme kavuşturduk. Dün sinema temsilcileri son düzenlemelere teşekkür için bizi ziyaret ettiler. Son düzenleme ile adımları daha ileriye taşıdık. Öyle ki, 2002 yılında vizyona giren yerli film sayısı 9 iken 2017 yılında 180'e ulaştı. Bugün Türk dizileri dünyanın 156 ülkesine ihraç ediliyor 500 milyon kişi tarafından izleniyor."

#fazıl say
٪d سنوات قبل