|

‘Gastronomi Kenti’ Gaziantep'te mutfağın kalitesi artacak

UNESCO tarafından Gastronomi Kenti unvanı verilen Gaziantep'in mutfağının dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı başlatıldı.

Yeni Şafak
15:47 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 27/02/2016 Cumartesi
DHA

Emine Göğüş Mutfak Müzesinde düzenlenen sertifika programıyla eğitim gören kursiyerler, Gaziantep'in mutfağının dünyaya daha iyi tanıtılmasına yönelik eğitim alacak. Gaziantep mutfağının dünya standartlarına ulaştırılması ve kalitesinin arttırılması amacıyla düzenlenen programda, kursiyerler tarafından hazırlanan Gaziantep yöresel yemekleri de sergilendi.




Sertifika programına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programla beraber Gaziantep mutfağının kalitesinin daha da artacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile Gastronomi ve Turizm Derneği'nin düzenlediği ve 150 kursiyerin katıldığı program kapsamında Türkiyenin en iyi şeflerinin kendilerine destek vereceğini belirten Fatma Şahin, şunları dedi:



"Kalbe giden yol mideden geçiyor. Dünyaca ünlü mutfağımız var ama Anadolu ve Gaziantep mutfağının potansiyelini daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kişi başına 150 dolar harcayan bir turistin, gurme turizmiyle bu harcamasını 270 dolara çıkardığı hesaplanıyor. Şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyelini kullanması ve bunu milli gelire dönüştürmesi bakımından bu küçük dokunuşların, zenginleşme ve kalkınma hamlesi olarak geri döneceğine inanıyorum. Bundan çok ümitliyiz."


#Gastronomi Kenti
8 yıl önce