|

Gerçeğin dönüşümüne tanık olun

Avrupa'nın en prestijli sanat merkezlerinden Barbican Centre'ın ürettiği Digital Revolution sergisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. will.i.am, Björk, Paul Franklin ve Chris Milk gibi dünyaca ünlü sanatçıların da yer aldığı sergi, ziyaretçileri dijital dünyanın yansımasıyla gerçeğin dönüşümüne tanık olmaya davet ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Londra'da bulunan Barbican Centre Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinden biri. Bu sanat merkezinin ürettiği Digital Revolution sergisi Zorlu Holding'in desteğiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Dijital medyayı kullanarak alanlarında çığır açan sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiren sergi, Londra, Stokholm ve Atina'dan sonra İstanbul'a geldi. Sergide, dünyaca ünlü müzisyen/ girişimci will.i.am ve Björk, Inception filmi ile Oscar alan görsel efekt tasarımcısı Paul Franklin ile Chemical Brothers, U2 ve Kanye West gibi büyük isimlerin videolarının yönetmeni Chris Milk'in çalışmaları da yer alıyor. Sergiyi gezerken dijital dünyanın yansımasıyla gerçeğin dönüşümüne tanık oluyorsunuz.



DEVRİMİN İÇİNDEYİZ


Digital Revolution, daha çok deneyime dayalı bir sergi. Hatta bu deneyimi size en yüksekte yaşama garantisi veriyor. İlk bilgisayarlar, gameboylar, eski/ yeni yazılımlar, giyilebilir teknolojiler, yapay zeka, 3D baskı, zenginleştirilmiş gerçeklik serginin ana unsuru. Aynı zamanda tüm bu teknolojilerin sanatla olan etkileşimi de izleyenleri kendine çekiyor. Zorlu PSM Genel Direktörü Murat Abbas "İçinde bulunduğumuz dünya dijital bir devrim yaşıyor. Bizi çevreleyen dijital dünyaya kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz" diyor.



AYNI İSTİKAMETTEYİZ


Serginin mimarı Barbican Centre'ın direktörü Neil McConnon, sergiyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor: "Zorlu PSM'ye geldiğimde Barbican'la çok fazla ortak yanı olduğunu fark ettim. Aynı vizyonu paylaşıyoruz, aynı istikamette ilerliyoruz. Çok doğal gerçekleşen bir işbirliği oldu"



Barbican'la projeler devam edecek


Murat Abbas, Barbican'la olan işbirliklerinin sadece bu sergiyle sınırlı kalmayacağının altını çizerek "Barbican ile önümüzdeki yıl Ocak ayında Game On sergimiz olacak. Past Present and Future of Video Gaming: Video oyunlarının bütün tarihçesini anlatan bir sergi olacak. Ayrıca yine birlikte üreteceğimiz bilimkurgu sergisinin çalışmaları da devam ediyor" diyor. McConnon da PSM'nin içerisinde Sky Lounge'ın bu serginin şimdiye kadar düzenlendiği en etkileyici mekan olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Sky Lounge gerçekten harika görünüyor. Çok hoş ve çok uygun bir keşif oldu. Sergiye taptaze bir hava kattı."


#Digital Revolution
#Neil McConnon
#Barbican Centre
8 yıl önce