|

Heykellerden bir 'Türk Filmi'

Sanatçı Çağdaş Erçelik, 'Türk Filmi' başlıklı yeni sergisinde sinemamızın unutulmaz filmlerini ve sanatçılarını heykelleştirdi. Çalışmalar, Yeşilçam'ın büyülü atmosferini izleyiciye yaşatıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Beş sene önce 'Dersaadet' sergisinde İstanbul'da yaşamış edebiyatçılar, romanlar, kahramanlar ve hikayelerden esinlenerek oluşturduğu heykellerle adını duyuran Çağdaş Erçelik, iki yıl önceki son sergisi 'Dostoyevski' ile sanat camisasında yer etmişti. Erçelik, yine özgün bir çalışmaya imza atarak ellerini Türk sinemasına uzattı. Ortaya 'Türk Filmi' serisi çıktı. Sanatçı Türk filmlerinden seçilmiş sahneleri, kişileri, hikayeleri heykelleştiriyor. Galeri Eksen'de açılan sergi 3 Mayıs'a dek gezilebilir.





YEŞİLÇAM BİZİM KARDEŞLİK BAĞIMIZ


Çalışmalar sergi boyunca Yeşilçam atmosferini seyirciye yaşatmada oldukça başarılı. Anayurt Oteli, Ah Güzel İstanbul, Bizim Aile, Muhsin Bey, Sevmek Zamanı gibi filmlere Eşref Kolçak, Erol Taş, Münir Özkul, Sadri Alışık, Müşfik Kenter, Tuncel Kurtiz gibi duayen isimlerin heykelleri eşlik ediyor. "Derdim heykelle sahne sanatlarını birleştirmek" diyen Erçelik sergiyi şöyle anlatıyor: "Bir sahnenin duygusunu heykelde nasıl verebilirim sorusu beni heyecanlandırdı. Bizim ruh halimizi de bu filmler yarattı. Bu filmler hepimizin kardeşlik bağı."


#Türk Filmi
#Sanatçı Çağdaş Erçelik
#Dersaadet
8 yıl önce