|

Tören için bıyıklarını uzattı

Dört yıldır Alparslan rolüyle sahneye çıkan ilköğretim müdürü Ramazan Birer, Malazgirt kutlamaları için iki aydır bıyık uzatıyordu.

Yeni Şafak
23:00 - 27/08/2001 Pazartesi
Güncelleme: 20:29 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Malazgirt Zaferi'nin kutlama törenlerinde, 4 yıldır Selçuklu Sultanı Aplarslan rolünü üstlenen Malazgirt Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Birer, törenlere iki ay kala bıyıklarını uzatmaya başlıyor. Türkler'e Anadolu kapılarını açan ve önceki gün kutlanan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi Muş'un Malazgirt ilçesinde de büyük gösterilere sahne oluyor.



Kutlamalarda Selçuklu Sultanı Alparslan rolünü üstlenen Malazgirt Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Birer, tertip komitesinin 4 yıl önce "Alparslan"a benzeyen bir kişiyi bulmak için duyuru yapması üzerine, yaptığı başvurunun kabul edildiğini söyledi. Alparslan rolünü daha iyi oynayabilmek için Selçuklu Sultanı hakkında tarihî romanlar okuduğunu anlatan Birer, Alparslan'a daha çok benzemek amacıyla kutlama törenlerine iki ay kala da bıyıklarını uzattığını belirtti. Alparslan`ın bıyıklarının uzun olduğunu tarihî romanlardan ve temsili fotoğraflardan gördüğünü belirten Birer, şunları kaydetti: "Törenlere iki ay kala bıyıklarımı uzatmaya başlıyorum. Uzun bıyıklarım ve giydiğim kaftanımla temsil ettiğim Alparslan'a böylece daha çok benziyorum. Ancak görevimin bitmesinin ardından bıyıklarımı kısaltarak eski haline getiriyorum. 4 yıldır törenlerde Alparslan'ı temsil ettiğim için ilçe halkı artık bana (Ramazan) yerine (Alparslan) diye hitap ediyor."



#Selçuklu Sultanı Aplarslan
#Malazgirt
#Ramazan Birer
23 yıl önce