|

Türküler benim yaşam biçimim

Veliaht müzik yarışmasının birincisi Yüksel Didikoğlu ikinci albümünü çıkardı. ‘Aşk Eline Düştüm’ adını taşıyan albümde toplam 12 parça yer alıyor. Musa Eroğlu ve Güler Duman’la ayrı düetlere de bu albümde yer veren Didikoğlu, türküleri yaşam biçimi olarak görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 21:10 - 18/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk halk müziğinin genç veliahtı Yüksel Didikoğlu, ikinci albümü 'Aşk Eline Düştüm' ile türkü severlerin karşısına çıkıyor. Toplam 12 şarkıdan oluşan bu albümde Didikoğlu'nun Musa Eroğlu ve Güler Duman'la birlikte yaptığı iki düeti de bulunuyor. ATV'de yayınlanan Veliaht müzik yarışmasının birincisi seçilen Didikoğlu'nun müziğe olan ilgisi aileden geliyor. Didikoğlu, “Türküler, gelenekten aldığımız bilgileri, örf adetleri, toplumun yaşam biçimini, kültürünü geleceğe doğru şekilde aktarma ve anlatma sanatı. Bu sanata gelişi güzel davranamazsınız, geleneği bozmadan geleceğe aktarmalıyız” diyor.



SADECE GÜZELLİK VAR


Mete Artun, Ahmet Özgül ve Mustafa Sarıkaya'nın aranjörlüğünü yaptığı albümde, söz ve müziği Musa Eroğlu'na ait iki türkü yer alıyor. Kendisine ait bir türküyü de albümüne alan sanatçı aynı zamanda büyük ozan Mahsuni Şerif'in de iki türküsünü seslendiriyor. Didikoğlu, Musa Eroğlu'nun veliahtı. “Şimdi düşünün hayatınızdaki en çok özendiğiniz ustalardan birisi sizi veliahtı olarak gösteriyor, sizi destekliyor türkülerini okutuyor, bilgilerini ve birikimlerini ve hatta en özel anılarını paylaşıyor. Bunda yoldaşlık, bunda usta çırak, bunda baba oğul ilişkisi ve bunda sadece güzellik var” diyen Didikoğlu, kendini çok şanslı hissediyor.



300 ESER DİNLEDİ


Albümü oluştururken yaklaşık 300 eseri dinleyen Didikoğlu, bir parça kendisine uygun mu değil mi, sesine yakışıyor mu, o eserle ilgili bir şeyler hissediyor mu, hepsini alt alta koyup elediğinde geriye 12 parça kalmış. İlk videoyu sözleri ve müziği Musa Eroğlu'na ait olan Zamansız Yağmur isimli türküye çeken Didikoğlu, ikinci videoyu sonbahara doğru sözleri ve müziği Mücahit Durmuş'a ait olan Aşk Eline Düştüm'e çekeceklerini söylüyor.


#Mete Artun
#Ahmet Özgül
#Veliaht müzik
#Yüksel Didikoğlu
9 yıl önce