|

Ufkumuzu açacak eserler olacak

VakıfBank Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Vakıfbank Kültür Yayınları ‘benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma’ mottosuyla 20’yi aşkın eserle yayın dünyasına merhaba dedi. Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, toplumu aydınlatan, şuuru yüksek, ufuk açıcı ve nitelikli eserlerle yayıncılık yapacaklarının altını önemle çizdi.

Ayşe Olgun
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:23 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
VakıfBank Kültür Yayınları “benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma” mottosuyla yayıncılık sektörüne adım attı.
VakıfBank Kültür Yayınları “benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma” mottosuyla yayıncılık sektörüne adım attı.

Vakıfbank Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan VakıfBank Kültür Yayınları “benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma” mottosuyla yayıncılık sektörüne adım attı. Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan yapılan araştırmalara göre Türk toplumunun kitap okuma oranının düşük olduğunu belirtti. TÜİK verilerine göre ülkemizde ihtiyaç listesinde kitabın 235. sırada yer aldığını, UNESCO’nun yaptığı başka bir araştırmaya göre ise okuma oranımızla dünyada 86. sırada yer aldığımızı ifade eden Özcan, “Bu tablonun olumlu değişmesi için kültür sanat sektörüne katkıda bulunmak için yola çıktık” diye konuştu.

UFUK AÇISI ESERLER

Namık Kemal’in “Okumayı öğrenmek en güç sanattır. Ademin hayvaniyeti yemekle, insaniyeti okumakla kaimdir” sözünü hatırlatan Özcan, “Geçmişten aldığımız gücü geleceğe taşıma vazifemizin önemli bir parçası olarak kültür yayıncılığına başladık” dedi. Özcan, yayıncılık politikalarını ise şu cümlelerle dile getirdi: “Yayın politikamız doğrultusunda toplumu aydınlatan, şuuru yüksek, ufuk açıcı, nitelikli eserlerle okuyucunun karşısına çıkacağız. Vakıfbank Kültür Yayınlarımız, öncelikli olarak Türkiye ve dünyada edebiyat, düşünce, sanat v.b. alanlara damga vurmuş, klasikleşmiş eserlerin basımını gerçekleştirecek. Bu minvalde seçilen eserlerin klasikliği, geldikleri kültür evrenine yaptıkları katkı ve bu katkının günümüzle bağlantısı birincil seçim kriterimiz olacak. Ayrıca yeni neslin kitap okuma alışkanlığını da göz önünde bulundurarak dijital kitap yayıncılığı da yapacağız.”

100 KİTAP HAZIR

Vakıfbank Kültür Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Tarık Çelenk ise fikir dünyamıza katkı sunacak her türlü eseri Türk okuruyla buluşturma gayretiyle yola çıktıklarını belirterek, 20’ye yakın nitelikli kitabın basımını gerçekleştirdiklerini söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Altı aylık yoğun çabanın sonunda 100’e yakın kitabı yayın havuzuna alarak yayın kuruluna sunmuş bulunmaktayız. VakıfBank Kültür Yayınları olarak; tıpkıbasımlar ve ilk basımlar gibi referans kitaplara, Türk ve dünya klasiklerinden özel arşiv serilere ve çok satan yazarların eserlerine hayat vermeyi hedefliyoruz. Sanat alanında, klasiklerle birlikte sanat tarihi incelemelerini ve sanata özendirici eserlere de hayat verecek VakıfBank Kültür Yayınları, çocukların pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacak eserleri de yayın dünyamıza kazandıracaktır.”

  • İki önemli kitap
  • Vakıfbank Kültür Yayınları’nın piyasaya sunduğu kitaplar arasında öne çıkardıkları iki eser var. Namık Kemal’in çıkardığı Hürriyet gazetesinin ilk 50 sayısı üzerine yapılan bir inceleme “Sürgünde Muhalefet: Namık Kemal’in Hürriyet Gazetesi 1868-1869” başlığıyla okura sunuldu. Kitabı Alp Eren Topal hazırladı. Diğeri ise Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı anısına Metin Şabanoğlu’nun hazırladığı “Kuruluş: Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Spor Kulübü’ne Türkiye’de Futbolun Erken Çağı” kitabı.
#Vakıfbank Kültür Yayınları
#Kitap
#Mehmet Emin Özcan
5 yıl önce