|

Şevki Karayel ve Erman Türkili''den resital

Ülkemizi yurtdışında temsil eden Şevki Karayel ve Erman Türkili, 6 Kasım''da Caddebostan Kültür Merkezi''nde vereceği keman ve piyano resitali ile klasik müzik tutkunlarına unutulmayacak anlar yaşatacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 13:40 - 1/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Şevki Karayel ve Erman Türkili''den resital
Şevki Karayel ve Erman Türkili''den resital

Sanatsal ve akademik kariyerlerini Türkiye ve yurtdışında sürdüren piyanist Şevki Karayel ve keman sanatçısı Erman Türkili, 6 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:00'de Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Büyük Salon''da piyano ve keman repertuarının seçkin eserleri eşliğinde dinleyicileri ile buluşacak.

Claude Debussy ve Johannes Brahms'ın piyano ve keman sonatları çalınacak. Besteciliği, müzisyenliği ve araştırmacılığı ile Türkiye''nin klasik müzik tarihinde önemli bir yer tutan Ahmet Adnan Saygun'un Demet Süiti ise konserin özel parçalarından biri olacak.

Geçtiğimiz ay ''Düşünen İnsan'' yetiştirme hedefiyle İstanbul''da Piyano Akademisi''ni açarak öğrenci alımlarına başlayan, Almanya'nın Düsseldorf kentinde Robert Schumann Müzik Yüksek Akademisi'nde öğretim görevlisi olan dünyaca ünlü piyanist Şevki Karayel''in keman sanatçısı Erman Türkili ile birlikte gerçekleştireceği resitalin biletleri, Şevki Karayel Piyano Akademisi, Biletix ve CKM''den alınabilecek.



10 yıl önce