|

Titian'ın eseri gün yüzüne çıkıyor

Ünlü İtalyan ressam Titian'ın şimdiye kadar bilinmeyen bir eseri bulundu. Özel bir koleksiyonda bulunan eserin Rönesans döneminin devlerinden Titian'a ait olduğu belirlendi

Aa
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 09:24 - 28/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Titian'ın eseri gün yüzüne çıkıyor
Titian'ın eseri gün yüzüne çıkıyor

Viyana Üniversitesinden sanat tarihçisi Artur Rosenauer, Burlington dergisine yaptığı açıklamada Avrupa'da özel bir koleksiyonda yer alan tablonun Titian'a ait olduğunun belirlendiğini söyledi.

"Ayaktaki İsa" adlı tablonun, 1500'lü yılların başlarında tamamlandığı sanılıyor.

Rosenauer, şimdiye kadar bilinmeyen bir Titian tablosunun ortaya çıkmasını sanat dünyasında son derece nadir görülen ve heyecan veren bir durum olarak niteledi.

19. yüzyılda Von Bulow ailesinin eline geçen tablo, 1929'da yaşamını yitirene kadar Almanya'nın eski şansölyelerinden Bernhard Heinrich von Bulow'un koleksiyonunda yer alıyordu.

Daha sonra Güney Amerika'ya götürülen tablo, şimdiki sahipleri tarafından Uruguay'dan satın alınmıştı.

Titian olarak bilinen Tiziano Vecellio, Venedik Okulu'nun en büyük ressamlarından ve Rönesans döneminin en önemli sanatçılarından biri kabul ediliyordu.

Resim sanatının hemen her alanında devrim yapan ve yeniliklere imza atan Titian, Rubens, van Dyck, Velazquez ve Rembrandt gibi ressamların da esin kaynağı olmuştu.

11 yıl önce