|

Apple’dan milyon dolarlık güncelleme

Teknoloji devi Apple, iPhone telefonlara farklı boyut getirecek özellik için kesenin ağzını açtı. Uydu şirketleriyle anlaşma sağlayan Apple yeni acil durum mesajlaşma özelliğini etkinleştirme çalışmalarına başladı. Kullanıcıların daha iyi bir haberleşme hizmeti alabilmesini sağlayacak yeni özellik sayesinde hatların çekmediği ücra köşelerde dahi kişiler telefonlarından acil durum servislerine bağlanabilecekler. Peki uydu mesajlaşma özelliği hangi iPhone telefonlarda olacak? Apple bu özellik için kaç dolar harcadı? İşte detaylar.

11:21 - 11/11/2022 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 11/11/2022 Cuma
Yeni Şafak
Apple uydu bağlantısı
Apple uydu bağlantısı

Apple, yeni iPhone 14 modellerinde bir banner özelliği olarak Satellite ile Acil SOS'u duyurdu. Apple'ın bu ay içerisinde başlaması beklenen yazılım güncellemesiyle kullanıcılar hatların çekmediği yerlerde telefonlarıyla acil durum servislerine bağlanabilecekler.

UYDU MESAJLAŞMA ÖZELLİĞİ HANGİ İPHONE MODELLERİNDE OLACAK?

Eylül ayında Apple, yeni iPhone 14 modellerinde banner özelliği olarak Uydu özellikli Acil SOS’u duyurmuştu. Kullanıcılar, yeni özellikle kamp yaparken uzak bir bölgede olduğu gibi bir hücresel kulenin kapsama alanı dışındaysa, telefonlarını gökyüzüne doğrultarak ve düşük Dünya yörüngesindeki 24 Globalstar uydularından birine bağlanarak acil servislere bağlanabilecekler.

  • Geliştirme, bu ay bir iPhone yazılım güncellemesi ile başlayacak. Apple,
    iPhone 14 serisi
    başta olmak üzere yeni ürünlerine acil durum protokolünü ekledi.

450 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Apple'dan yapılan bir açıklamada, yeni acil durum uydu mesajlaşma özelliğinin etkinleştirilmesi için ABD şirketlerine
450 milyon dolar
harcanacağı bildirildi.

Harcanan paranın çoğu bu özelliği mümkün kılan uydulara sahip Globalstar şirketine gidecek.

Apple’ın işletme müdürü Jeff Williams, “
Uydu üzerinden Acil SOS özelliği, Amerikan yaratıcılığı ve teknolojisinin nasıl hayat kurtarabileceğinin mükemmel bir örneği
” dedi.
Bu hizmetin ABD’nin önde gelen şirketleri tarafından sağlanmasından ve kullanıcılarımızın ihtiyaç duymaları halinde acil durum hizmetlerine ulaşabileceklerini bilerek şebekeden uzak bölgeleri keşfedebilmelerinden gurur duyuyoruz.
” ifadelerini kullandı.

#iPhone
#Apple
#uydu bağlantısı
#güncelleme
#sos
1 yıl önce