Manisa'da okullar tatil mi? İşte resmi açıklamalar

Yeni Şafak
21:0828/12/2016, Çarşamba
G: 28/12/2016, Çarşamba
IHA

Manisa'da okullar yarın (29 Aralık) tatil mi? bu sorunun yanıtını merak eden öğrenciler için sevindirici haber geldi. Manisa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Selendi ilçesinde taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. İşte detaylı açıklamalar.

Manisa

'nın Selendi ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenciler için

okullar bir gün tatil edildi.


Selendi ilçesinde bugün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı gelen öğrenciler için bir gün okullar tatil edildi. Kaymakamlık kararıyla tatil edilen okullarda eğitim gören 1275 taşımalı öğrenci ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler için 29 Aralık Perşembe günü okullar 1 günlük tatil edildi.



Kar yağışının devam etmesi durumunda ilçe merkezindeki okulların da tatil edilebileceği bildirildi.


Kula'da okullara kar tatili


Manisa'nın Kula ilçesinde, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.



Kula Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrencilere Birleştirilmiş sınıflı okullar (9 mahallede bulunan birleştirilmiş sınıflı okullar), Encekler mahallesi ve Çarıkballı mahallesinde bulunan okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca İlçe merkezinde ise okullar eğitimlere devam edileceği belirtildi.



Sarıgöl'de okullar tatil edildi


Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil ilan edildi.


Tüm yurtta kendini gösteren kar yağışı Sarıgöl'de de hayatı olumsuz etkiledi. Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir günlüğüne tatil edildiğini söyledi. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise ilçeye bağlı birçok mahallenin yollarının kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu belirtirken, Sarıgöl-Buldan Karayolu'nun trafiğe açık kalabilmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu vurguladı. Öte yandan Başkan Selçuk, vatandaşların acil ihtiyaç duyması halinde bir ekibin de hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin geneli çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muş ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Akdeniz kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Antalya'nın doğusu, Mersin ve Adana çevrelerinde şiddetli yağmur ve sağanak, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (40-70 km/sa) ve fırtına (60-90 km/sa zaman zaman 100 km/sa ve üzeri) eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARYOĞUN KAR UYARISI: Bu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu (Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük) etkisini arttıracak yağışların şehir merkezlerinde bu gece genellikle yağmur ve karla karışık yağmur; yüksek rakımdaki ilçeler ile Bilecik, Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren il merkezlerinde de yoğun kar yağışına dönüşmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akdeniz kıyı kesimi, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Antalya'nın doğusu, Mersin ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 kg/metrekare)şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, taşkın, su baskını, ulaşımda aksama, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yarın (29.12.2016 Perşembe) gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#Manisa
#Okullar tatil mi
#Kar tatili
#Kar yağışı
#Selendi