|

Engelli ve yaşlılara imece usulü iftar

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde engelli ve yaşlıları için iftar yemeği imece usulü karşılanıyor. Çelikhan Kaymakamlığın öncülüğünde belediye, müftülük ve esnafın işbirliğinde temin edilen gıdalarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının aşevinde hazırlanan iftarlıklar yaşlı ve engellilere ulaştırılıyor. Her gün üç farklı yemeğin dağıtıldığı 218 engelli ve yaşlı, Ramazan'da oruç ibadetini rahatlıkla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 11/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 11/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Çalışmayla ilgili bilgi veren Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Ramazan öncesi esnafla yaptıkları toplantıda, engelli ve yaşlıların iftar yemeklerini karşılama kararı aldıklarını söyledi. Kimi esnafın kendilerine gıda, kimilerinin de maddi destek sağladığını belirten Kaya, “Ramazan dolayısıyla evde yemeğini pişiremeyecek düzeyde olan yardıma muhtaç yaşlı ve engeller için yemek pişirip her akşam iftar öncesi evlerine ulaştırıyoruz” dedi.



DEVAM EDECEK


Yemek dağıtılacak kişileri mahalle muhtarları aracılığıyla belirlediklerini dile getiren Kaya, şunları kaydetti: “Kimi yaşlılarımız maddi durumu iyi olsa bile yemek pişiremeyecek, kimi engelliler de mutfağa erzak girse yemek yapamayacak durumda. Bu nedenle böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Uygulamamızla ilgili güzel tepkiler aldık. İnşallah ilerleyen yıllarda da devam etmesini sağlayacağız”


#Adıyaman
#Çelikhan
#iftar yemeği
9 yıl önce