|

Gönül sofraları Mardin ve Bitlis’te

Mardin Nusaybin’deki iftar tarihi ve kültürel miraslar arasında yer alan Zeynel Abidin Camii bahçesinde yapıldı. İftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 05:03 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
İftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediyesi’nin, kardeş belediyelerin bulunduğu Mardin ile Bitlis’te kurduğu sokak iftarlarına 4 bin 500 kişi katıldı. Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği gönül sofraları Ramazan ayının son haftasında Mardin ve Bitlis’e uzandı.

Bu kapsamda kardeş belediyeler olan Adilcevaz ve Tatvan’ın bulunduğu Bitlis’te ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde açık havada iftar programı organize edildi. Sokak iftarlarının ilk adresi Mardin Nusaybin oldu. İlçe dışından da gelenlerin katılımıyla sayı 2 bin kişiye ulaştı. Ayrıca bin aileye toplu gıda yardımı, bin kişiye bayram hediyesi olarak kıyafet ve bin çocuğa da oyuncak verildi.

KARDEŞLİK DUALARI EDİLDİ

Sokak iftarının ikinci adresi ise Bitlis Merkez oldu. Gökmeydan’da kurulan iftara 2 bin 500 kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda ilahiler okundu salavatlar getirildi. İftara saniyeler kala semaya el açan vatandaşlar, kardeşlik, barış ve bu topraklardaki huzurun kalıcı olması yönünde dua etti.

#Bağcılar Belediyesi
#Mardin
#Bitlis
6 yıl önce