|

Hollanda'da demokrasi yok

Cumhur İttifakı’na Hollanda’da yüzde 80 destek çıkacağını kaydeden UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, büyük başarı gösterildiğinde Avrupalıların çatladığını söyledi. Atmaca, Hollanda’nın 24 Haziran tutumunu da eleştirdi: 2 yıl içinde yaşadıklarımıza bakarsak, burada demokrasi diye bir şey yok.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2018 Salı
Güncelleme: 01:33 - 1/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Türk yetkililerin, 2017’deki referandum öncesi Hollanda’daki Türklerle bir araya gelmeleri engellendi.
Türk yetkililerin, 2017’deki referandum öncesi Hollanda’daki Türklerle bir araya gelmeleri engellendi.

Geçen yılki referandum öncesi Hollanda’nın, Türkiye’den gelen bakanlara Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesine izin vermemesi hafızalardaki yerini korurken; alınan erken seçim kararı yine gözlerin bu ülkeye çevrilmesine neden oldu. Hollanda Başbakan Mark Rutte’nin, Türkiye’den gelecek siyasilere toplu gösteri ve miting için izin verilmeyeceğini söylemesi, krizi daha da derinleştirdi. UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda Başkanı Turan Atmaca hem Hollanda’nın bu tavrını, hem de 24 Haziran seçim çalışmalarını Yeni Şafak’a değerlendirdi.

ÇİRKİN TUTUM DEVAM EDİYOR

Türkiye’ye ekonomik darbe girişimi yapılmaya çalışıldığını belirten Turan Atmaca, kurlara bakıldığında 24 Haziran kararı ile bu girişimin engellendiğini dile getirdi. Hollanda’nın geçmişteki çirkin tutumunu sürdürdüğünü ifade eden Atmaca, “Türkleri Erdoğancı ve Erdoğan muhalifi olarak etiketliyorlar. Avrupa’da AK Partili olmak cesaret ister, işimiz çok zor. Biz, Erdoğancı olduğumuz için cefasını çekiyoruz. Ama 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin ardından bu yaşadıklarımızın sefasını süreceğiz” diye konuştu.

AİHM TÜRKİYE'YE TAŞINSIN

“Avrupa bizden demokrasi dersi alacak” diyen Turan Atmaca, şöyle konuştu: “Türkiye’deki insan hakları ve demokrasinin Hollanda’da olduğuna inanmıyorum. Türkiye bu seçimle demokrasisini iyice sağlamlaştıracak. Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’ye taşınması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye’de vicdan, insanlık ve adalet var. 2 yıl içinde burada yaşadıklarımıza bakarsak, nerede demokrasi, nerede insan hakları? Böyle bir şey yok.”

  • İttifaka destek yüzde 80
  • Hollanda’nın Rotterdam, Amsterdam ve Deventer olarak 3 seçim bölgesine ayrıldığını kaydeden UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, “Burada 260 bin Türk vatandaşının oy kullanma hakkı var. Geçen seçimlerde seçmenin yüzde 60’ını sandığa götürdük. Yüzde 75’i de AK Parti’ye oy verdi. Bu sefer seçmen Cumhur İttifakı’na yüzde 80 evet diyecek. Dünya rekoru kıracağız. Büyük başarı gösterdiğimizde Avrupalılar çatlıyor” dedi. Atmaca, seçim günü ulaşım ve vatandaşı sandığa taşıma konularında MHP ile ortak çalışacaklarını da söyledi.

#Hollanda
#Demokrasi
6 yıl önce